Antena 3 CNN Actualitate Locale Un sat din judeţul Bihor a rămas fără apă potabilă, după o intervenţie a "specialiştilor" din primărie: Au turnat acid sulfuric pentru a debloca pompa puțului

Un sat din judeţul Bihor a rămas fără apă potabilă, după o intervenţie a "specialiştilor" din primărie: Au turnat acid sulfuric pentru a debloca pompa puțului

Angajaţii unei primării din judeţul Bihor au otrăvit fântâna din sat! Aşa-zişii specialişti au aruncat acid sulfuric şi i-au lăsat pe oameni fără apă potabilă.

Un sat din judeţul Bihor a rămas fără apă potabilă, după o intervenţie a "specialiştilor" din primărie: Au turnat acid sulfuric pentru a debloca pompa puțului
Sursa foto: observatornews.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2022   •   21:33

Isprava s-a petrecut pentru că echipa a încercat să repare pompa fără să apeleze la o firmă specializată. Chiar şi aşa, inginerul spune că planul muncitorilor a fost foarte bun, dar rezultatul a fost prost.

Localitatea este în prezent racordată la reţeaua satului învecinat, după ce soluția găsită de angajaţii primăriei i-a lăsat pe cei peste o sută de locuitori fără apă potabilă.

Varianta cea mai la îndemână a fost să toarne 120 de litri de acid sulfuric pentru a topi o cordelină ruptă şi pentru a debloca astfel pompa

. Edilul, Ioan Șora, consideră că intervenţia nu a afectat pânza freatică.

„Trebuia pusă acidizare, adică încercarea a fost bună, soluţia la care s-au gândit, doar că efectul a fost negativ în foraj. Când s-a injectat în sondă el deja s-a diluat cu apa care era deasupra dopului.”, explică inginerul în foraje Petre Nemeș.

Comisarii de la Garda de Mediu au aflat din presă despre operaţiunea cu acid sulfuric. „A arunca acid slufuric în apă depăşeste orice imaginaţie. Acidul sulfuric este o problemă în contact cu apa şi atunci poate fi o problemă şi pentru populaţie", a declarat Marius Orbai, purtător de cuvânt Garda de Mediu Bihor.

În prezent se instalează un sistem pentru a creşte presiunea apei potabile în satul Câmpani, iar edilul insistă să demonstreze că apa localităţii e încă bună de băut.

„Dacă nu ar fi potabilă nu aş bea. Dacă aş putea să scot din foraj cu siguranţă aş bea-o tot aşa.”, a declarat primarul.

 

×
Subiecte în articol: primarie sat primar Bihor
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close