Antena 3 CNN Actualitate Locale Localitatea din România unde metrul pătrat de teren costă doar un leu. Este aproape de București

Localitatea din România unde metrul pătrat de teren costă doar un leu. Este aproape de București

Autoritățile dintr-o localitate aproape de București susțin că metrul pătrat de teren se vinde acolo cu doar un leu.

Localitatea din România unde metrul pătrat de teren costă doar un leu. Este aproape de București
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    09 Ian 2024   •   02:00

În ciuda prețurilor mari, din ultimii ani, în sectorul imobiliar, există un sat din România în care metrul pătrat de teren se vinde cu doar un singur leu.

Este vorba despre satul Gresia din județul Prahova, la doar câțiva kilometri de București. Potrivit presei locale, autoritățile din acest sat susțin că metrul pătrat de teren se vinde cu un leu.

Satul aparține de comuna Starchiojd, alături de alte cinci așezări rurale, însă în satul Gresia nu mai trăiește nimeni. În urmă cu doi ani, ultima localnică s-a stins din viață.

Citește și: Locul din România unde o casă ar costa un singur salariu. Peisajul îți taie respirația

Primarul satului Gresia, Cornel Gârbea a afirmat că din cei 8 locuitori, azi nu a mai rămas niciunul. Cu toate acestea, sunt mulți oameni interesați să vină să locuiască aici. "Nu puțini sunt cei care ar vrea să își cumpere aici un petec de pământ pentru a se bucura de liniște și aer curat”, a spus primarul.

Mai multe locuri din județul Prahova au rămas aproape pustii. La Merdeala, de exemplu, în comuna Posești, Ion Săraru, în vârstă de 72 de ani, este omul care face cât un sat întreg, potrivit observatorulph.ro.

×
Subiecte în articol: sat romania un leu
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close