Antena 3 CNN Actualitate Locale Satul din România în care se vinde cel mai scump gem din Europa

Satul din România în care se vinde cel mai scump gem din Europa

Realizat dintr-o combinație de căpșuni, măceșe, corcodușe și mere şi ambalat cu grijă într-o cutie de lemn, confecționată manual, acest gem a ajuns să aibe cel mai scump preţ din Europa. Iată satul din România de unde poate fi cumpărat.

Satul din România în care se vinde cel mai scump gem din Europa
Sursa foto: Captură video youtube Aurel Popp
de Claudia Popovici    |    12 Iun 2023   •   23:44

Vorbim de satul transilvănean Viscri, locul de suflet ales de Regele Charles al III-a la fiecare vizită în România, acolo unde o localnică produce cel mai scump gem din toată Europa

Realizat dintr-o combinație de căpșuni, măceșe, corcodușe și mere şi ambalat cu grijă într-o elegantă cutie de lemn, confecționată manual, un borcan din acest gem a ajuns să coste nu mai puţin de 365 de euro.

Mai mult, cei care cumpără acest gem primesc 5 stejari pe terenul din Valea Barcăului, pentru a înlocui lemnul folosit pentru ambalaj care este luat din pădurile Transilvaniei.

Inițiativa aparține comunității făcând posibilă până acum plantarea a 2500 de puieți.

În afară de faptul că ambalajul este realizat artizanal de artiști locali, gemul vine însoțit de o linguriță de argint masiv cu logoul zonei. Numai valoarea linguriței este de peste 100 de euro, notează gândul.ro

 

×
Subiecte în articol: Viscri Regele Charles al III-lea
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close