Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal după ce s-au făcut intabulări greşite la o întreagă localitate. Oamenii s-au trezit că au pământ în curtea bisericii ori în satul vecin

Scandal după ce s-au făcut intabulări greşite la o întreagă localitate. Oamenii s-au trezit că au pământ în curtea bisericii ori în satul vecin

Scandal într-o comună din judeţul Cluj după ce terenurile locuitorilor au fost intabulate greșit! Angajaţii cadastrali au făcut măsurătorile fără ca proprietarii să fie prezenţi şi au greşit limitele. Astfel, unele terenuri au ajuns să fie mutate în alte localităţi sau în curtea Bisericii.

Scandal după ce s-au făcut intabulări greşite la o întreagă localitate. Oamenii s-au trezit că au pământ în curtea bisericii ori în satul vecin
Sursa foto: Cluj24.ro
de Bianca Timșa    |    07 Mar 2023   •   14:33

Locuitorilor din satul Livada, comuna Iclod, din judeţul Cluj le-au fost întăbulate greșit terenurile. Măsurătorile au fost efectuate fără ca ei să fie prezenți și astfel oamenii au ajuns să nu mai știe pe unde au terenurile. Angajații Oficiului de Cadastru Cluj au măsurat terenurile locuitorilor și au greșit hotarele.

Inițial, locuitorii comunei s-au bucurat deoarece vestea unui proiect pilot pe fonduri europene ce urma să facă ordine în terenurile moștenite de la bunici părea să fie una foarte bună. Cu toate acestea, sătenii trăiesc acum într-o mare confuzie.

Oamenii spun că specialiștii de la cadastru nu doar că au greșit limitele, dar au reușit să mute unele terenuri chiar în alte localități sau în curtea unor biserici. Unora le-a convenit această situație pentru că s-au trezit cu teren mai mult, iar proprietarii de drept au fost nevoiți să-și răscumpere bucata de pământ de la ei.

Autoritățile locale spun că greșeala a fost a celor de la Oficiul Județean de Cadastru, deoarece ei au contractat firma de topografie care a greșit măsurătorile.

 

×
Subiecte în articol: intabulare cadastru
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close