Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal pe plaja de la Eforie Sud: Turişti ameninţaţi şi alungaţi de lucrătorii în construcţii. "Au început să sape în jurul nostru"

Scandal pe plaja de la Eforie Sud: Turişti ameninţaţi şi alungaţi de lucrătorii în construcţii. "Au început să sape în jurul nostru"

Spiritele s-au încins azi pe plaja de la Eforie Sud unde câţiva turiştii au fost alungaţi de un grup de constructori. Oamenii au chemat Poliţia spunând că nu li se pare normal ca pe o plajă a statului român să aibă parte de aşa ceva.

Scandal pe plaja de la Eforie Sud: Turişti ameninţaţi şi alungaţi de lucrătorii în construcţii. "Au început să sape în jurul nostru"
Sursa foto: Agerpres
de Alexandra Dima    |    13 Iul 2022   •   14:47

O familie din Iaşi sosită la Eforie Sud a mers la plajă pe cearşaf într-un loc unde nu existau şezlonguri şi nici indicatoare care să interzică accesul turiştilor. Doar că la scurt timp după ce s-au instalat au apărut "doreii" cu cazmale şi le-au cerut să plece. 

„Am ajuns în această dimineaţă (miercuri, 13 iulie n.red.) cu cearşaful pe plaja din Eforie Sud. Ne-am aşezat cu fetiţa la soare, dar, la scurt timp au venit doi băieţi vânjoşi şi au început să arunce nişte lemne pe plajă şi ne-au spus să ne mutăm că ei construiesc un fel de foişor. Au pus mâna pe cazma şi au început să sape în jurul nostru”, spune Mihaela, citată de adevarul.ro. 

Turiştii care se aflau în acel moment pe plajă le-au spus celor doi bărbaţi că nu este normal ceea fac şi că ei nu vor pleca de pe acea plajă. Deoarece continuau să sape şanţuri, a fost chemată Poliţia. 

Odată veniţi oamenii de ordine, a apărut şi patronul celor doi muncitori, care s-a arătat foarte deranjat că nu-şi poate realiza construcţia pe plaja concesionată de el. Cum lumea era agitată, a decis să strângă lemnele şi să construiască seara, după ce pleacă turiştii. 

Potrivit IPJ Constanţa, un angajat al unei firme care a închiriat acel sector de plajă a vrut să „monteze nişte baldachine. Mai mulţi turişti au fost deranjaţi de acest aspect. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au restabilit ordinea publică”.

Litoralul românesc este plin de construcţii cu autorizaţii îndoielnice. Şi în proxima staţiune, Eforie Nord, pe plaja destinată turiştilor şi considerată domeniu public se află în construcţie un hotel care sfidează orice logică a locului. 

Cum ar fi ca edilii locali să ia la verificat legalitatea edificiilor de la malul mării?

×
Subiecte în articol: Eforie Sud
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close