Antena 3 Actualitate Locale Scandal la arborarea drapelului la Primăria Sf. Gheorghe. Veteran: O să facem cerere la Dumnezeu

Scandal la arborarea drapelului la Primăria Sf. Gheorghe. Veteran: O să facem cerere la Dumnezeu

de M.Z.    |    08 Sep 2015   •   13:15
Scandal la arborarea drapelului la Primăria Sf. Gheorghe. Veteran: O să facem cerere la Dumnezeu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
UPDATE 13.15 - Veteranii români nu au fost lăsaţi, marţi, să arboreze steagul românesc pe Primăria din Sfântu Gheorghe. Primarul Antal Arpad le-a transmis veteranilor că drapelul va fi arborat cu altă ocazie, dar nu astăzi.
 
Unul dintre veteranii prezenţi acolo a spus că, în acest caz, va face "cerere la Dumnezeu".

A trecut aproape un an de când primăria Sfântu Gheorghe a dat jos drapelul, iar militarii care au fost răniţi în teatrele de operaţiuni voiau să repare această nedreptate. Acţiunea lor face parte dintr-o ştafetă istorică, menită să recreeze modului în care a fost eliberat Ardealul în 1944. 

Sfântu Gheorghe a fost primul oraş din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupaţie străină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe 8 septembrie 1944, zi în care Armata Română a arborat drapelul tricolor pe turla Primăriei, ca simbol al libertăţii.

Ştafeta veteranilor va străbate 20 de oraşe din Transilvania, iar drapelul românesc va fi arborat pe clădirile simbolice ale localităţilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close