Antena 3 CNN Actualitate Locale O locomotivă istorică, motiv de scandal între două primării şi ministerul Transporturilor!

O locomotivă istorică, motiv de scandal între două primării şi ministerul Transporturilor!

Mocăniţa, simbolul municipiului Adjud din Judeţul Vrancea, este obiect de patrimoniu cultural, însă a fost scoasă la vânzare pe un preţ de nimic şi cumpărată de un primar din alt judeţ.

O locomotivă istorică, motiv de scandal între două primării şi ministerul Transporturilor!
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Radu Tiliță    |    21 Oct 2022   •   10:21

După zeci de ani în care Ministerul Transporturilor a uitat de această locomotivă lăsată în depoul din municipiul Adjud, primarul de aici, în urmă cu un an și jumătate s-a gândit să o transforme într-un simbol al orașului, mai ales că foarte mulți dintre cetățeni au lucrat în Compania de Căi Ferate Române.

Tocmai de aceea a cerut Ministerului Transportului să o poată lua, să o restaureze, să investească banii în ea și să o transforme în simbolul municipiului, în baza unui contract care ar fi trebuit să fie în vigoare până în anul 2024. 

Însă, în urmă cu o săptămână primarul municipiului Adjud a primit o notificare din partea unei case de licitații, fiind înștiințat de faptul că o altă primărie va trebui să-i contacteze astfel încât să ia această locomotivă, după ce au cumpărat-o la licitație cu o sumă de 27.000 de lei.

Acum, edilul i-a acționat în instanță pentru a anula această licitație.

×
Subiecte în articol: Vrancea Mocăniță
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close