Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal la STB, după ce o bucată dintr-o șină de tramvai a străpuns podeaua unui autobuz: "În loc să se ocupe de remedierea problemelor, dânșii fac poze"

Scandal la STB, după ce o bucată dintr-o șină de tramvai a străpuns podeaua unui autobuz: "În loc să se ocupe de remedierea problemelor, dânșii fac poze"

Sindicaliștii Societăţii de Transport Bucureşti acuză Directorul STB şi reprezentantul Primăriei Capitalei sunt de vină pentru incidentul în care o şină de tramvai s-a rupt şi a străpuns podeaua unui autobuz. Directorul susţine că în prezent nu există niciun pericol pentru bucureşteni.

Scandal la STB, după ce o bucată dintr-o șină de tramvai a străpuns podeaua unui autobuz: "În loc să se ocupe de remedierea problemelor, dânșii fac poze"
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    19 Iun 2023   •   08:48

Directorul Societăţii de Transport Bucureşti şi reprezentantul Primăriei Capitalei sunt de vină pentru incidentul în care o şină de tramvai s-a rupt şi a străpuns podeaua unui autobuz, acuză sindicaliştii din STB.

Conform acestora, conducerea Societăţii şi Primăria nu au luat nicio măsură după incidentul asemănător, care a avut loc în urmă cu doi ani, când un călător a fost rănit. Chiar în acest moment, bucureştenii sunt în pericol dacă circulă cu autobuzele ce merg pe liniile de tramvai, atrag atenţia sindicaliştii.

"În legătură cu evenimentul din noaptea 16/17.07.2023, când o bucată de cornier s-a arcuit la trecerea autobuzului și a intrat în podea, pot spune că astfel de evenimente s-au înmulțit, acestea putându-se finaliza cu accidentarea publicului călător. Legat de vinovăția conducătorului auto, acest lucru este exclus.

Vinovați de producerea acestor evenimente sunt conducerea STB-SA și reprezentantul Primăriei Capitalei responsabil cu transportul public care au decis ca autobuzele să circule pe calea de rulare a tramvaiului, fără a se asigura ca acest lucru să nu pună în pericol siguranța călătorilor. N-au întreprins nimic după evenimentul grav cand un cupon de linie a străpuns podeaua tramvaiului, rănind un călător.

În loc să se ocupe de remedierea problemelor căii de rulare, dânșii fac poze cu tramvaiele noi, se laudă cu proiecte de viitor, merg la simpozioane, însă realitatea este aceasta pe care o vedeți și dumneavoastră, deosebit de periculoasă." au declarat reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Citește și: Călători în pericol! O bucată de șină de tramvai a străpuns podeaua unui autobuz din București

Incidentul a avut loc la prima oră a dimineţii. Autobuzul intrase de curând în cursă şi nu transporta pasageri. La un moment dat şoferul a auzit un zgomot puternic şi a simţit cum autobuzul frânează singur.

Incidentul a fost făcut public chiar de şofer, care a publicat imaginile pe grupul de Facebook al salariaților STB.

El a explicat că, în cazul unui incident major, vina este în totalitate a șoferului, care e responsabil pentru siguranța călătorilor. Conducerea STB nu a dorit să comenteze.

Cum se apără directorul STB de acuzațiile sindicaliștilor

Problemele cu şinele de tramvai sunt arhicunoscute în Capitală. Nu de multe ori s-a întâmplat ca bucăţi întregi să se desprindă, angajaţii STB fiind văzuţi mai tot timpul la intervenţii, sudând şinele.

O statistică de acum câţiva ani arăta că o treime dintre şinele de tramvai din capitală sunt afectate major. Până acum, investiţiile au întârziat să apară, iar acest procent a crescut îngrijorător.

Directorul STB susţine că nu există niciun pericol pentru călătorii care folosesc autobuzele ce circulă pe liniile de tramvai. El susţine că incidentul va fi investigat, mai ales că, în condiţii normale de circulație, astfel de cazuri sunt imposibile.

"S-a stabilit o comisie tehnică de analiză a evenimentului, iar rezultatele acestei evaluări vor fi comunicate către presă. Rămâne de văzut în ce măsură anumiți angajați și-au făcut treaba vis a vis de întreținerea caii de rulare a tramvaiului. Pentru că, zi de zi, noi avem angajați care trebuie să intervină și tot ceea ce e neconform să repare. 

Se circulă cu viteze mici, se circulă pe calea de rulare, acolo unde este posibil și unde infrastructură permite, tocmai pentru a veni în avantajul utilizatorilor și a avea un interval mic de succedare între vehicule.

În condițiile în care se respectă regulamentul intern și fișa postului, nu există niciun risc pentru călători.", a declarat, pentru Antena 3 CNN, Directorul STB, Adrian Criț.

×
Subiecte în articol: șină de tramvai STB scandal autobuz podea
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close