Antena 3 CNN Actualitate Locale Scandal la Universitatea Maritimă din Constanța. Studenții s-au opus unei posibile desființări | Rectorul Politehnicii din București, huiduit

Scandal la Universitatea Maritimă din Constanța. Studenții s-au opus unei posibile desființări | Rectorul Politehnicii din București, huiduit

A fost scandal uriaș în aula Universității Maritime Constanța! Mărul discordiei: dorința conducerii de fuziune cu Politehnica din București.

Scandal la Universitatea Maritimă din Constanța. Studenții s-au opus unei posibile desființări | Rectorul Politehnicii din București, huiduit
Sursa foto: cmu-edu.eu
16 Noi 2022   •   17:58

În timp ce actualii si foștii studenți dar și unii profesori se opun acestui proces, conducerea universității vede lucrurile cu alți ochi.

După ore întregi de discuții în contradictoriu, huiduieli, acuze și reproșuri, concluzia a fost că Universitatea Maritimă din Constanța va rămâne de sine stătătoare. 

Universitatea Maritimă din Constanța nu va fuziona cu Universitatea Politehnică din București

Decizia a fost luată astăzi, în cadrul unor discuții aprinse dintre conducerile celor două mari universități și susținătorii UMC. Până la decizia finală însă, dezbaterile au fost transformate într-un scandal de proporții din cauza posibilității desființării Universității Maritime din Constanța și transformarea unității de învățământ superior într-o secție a unei Universități Tehnice. 

Huiduieli, țipete și mesaje de nemulțumire. Așa a fost întâmpinat rectorul Universității Politehnica din București de către studenții Universității Maritime Constanța. Cei mai mulți dintre studenți au fost nemulțumiți de faptul că nu li s-a cerut părerea în ceea ce privește o eventuală fuziune. 

Contestatarii proiectului de fuziune au considerat că Universitatea Maritimă își pierde esența, dar, mai important, își poate pierde anumite acreditări. Acest lucru ar fi însemnat că absolvenții nu ar mai fi fost ofițeri ci doar ingineri.

Aproape 4.000 de studenți învaţă la Universitatea Maritimă din Constanța

În prezent, la Universitatea Maritimă din Constanța învață aproape 4.000 de studenți atât din țară cât și din străinătate. 

Aproximativ 3% din totalul ofițerilor maritimi din lume îi dă Constanța prin cele două universități maritime pe care le are.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close