Antena 3 CNN Actualitate Locale Scheletul unei femei, descoperit la Muzeul Regiunii Porților de Fier. Ar fi fost îngropată acum 20 de ani

Scheletul unei femei, descoperit la Muzeul Regiunii Porților de Fier. Ar fi fost îngropată acum 20 de ani

Descoperire macabră la Muzeul Regiunii Porților de Fier, din Drobeta Turnu Severin! Scheletul unei femei a fost descoperit în cadrul unor săpături arheologice. Arheologii spun că osemintele ar fi înhumate de maximum 2 decenii.

de Adriana Drăghici    |    Mia Lungu    |    17 Oct 2022   •   15:49

Scheletul a fost descoperit de arheologi săptămâna trecută, joi mai exact, în zona amfiteatrului roman.

Analizând îmbrăcămintea scheletului, s-a ajuns la concluzia că este vorba despre o femeie, care ar fi fost înhumată în urmă cu maximum 20 de ani. Femeia purta haine de vară și avea la mâna o brățară cu motive religioase.

Groapă era la 140 de cm adâncime, la momentul îngroparii, nu depășea 1,10 m. Cel care a săpat groapa s-a lovit de un impediment, un zid de 40 cm din perioada română. Craniul era îndreptat spre est.

Deasupra cadavrului erau aruncate elemente române din castru și 2 plăci de ciment (contemporan), elemente de plăci și alee.

Scheletul are craniul și dinții, astfel că poate fi prelevat ADN de la persoana decedată.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.

Cadavrul va fi expus unei expertize pentru a se stabili cauzele morții, data și modul în care a ajuns în curtea muzeului.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close