Antena 3 Actualitate Locale Schimbare importantă în județul Gorj. O stradă din satul unde s-a refugiat Regele Mihai va purta numele monarhului

Schimbare importantă în județul Gorj. O stradă din satul unde s-a refugiat Regele Mihai va purta numele monarhului

05 Dec 2017   •   20:46
Schimbare importantă în județul Gorj. O stradă din satul unde s-a refugiat Regele Mihai va purta numele monarhului

REGELE MIHAI A MURIT.  O stradă din satul Dobriţa, judeţul Gorj, va putea purta numele Regelui Mihai I. Primarul comunei Runcu a anunţat, marţi, că va face propunerea în următoarea şedinţă de Consiliu Local, pentru că, în august 1944, Regele s-a refugiat într-un conac din localitate.

REGELE MIHAI A MURIT.  „Vreau să dau numele Regelui Mihai I unei străzi din Dobriţa, acolo unde s-a adăpostit câteva săptămâni, cât a stat acolo. Va fi exact strada care duce către casa în care a stat dumnealui, se va numi Regele Mihai”, a declarat primarul Adi Câmpeanu.

REGELE MIHAI A MURIT.  În 23 august 1944, Regele Mihai al României a ajuns la Dobriţa, însoţit de toată suita regală. Printre martorii acestui eveniment s-a aflat şi Nicolae Săvulescu, fostul secretar al Primăriei Runcu, timp de aproximativ 30 de ani.

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai I al României a murit marți, la ora 13, ora României, la reședința privată din Elveția.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close