Antena 3 CNN Actualitate Locale Școală în frig pentru elevii și profesorii unei școli din Vlădaia | Au organizat un târg de Crăciun pentru a cumpăra o centrală

Școală în frig pentru elevii și profesorii unei școli din Vlădaia | Au organizat un târg de Crăciun pentru a cumpăra o centrală

Sătui să mai stea în frig, elevii unei școli din Drobeta-Turnu Severin au organizat un târg de Crăciun pentru a cumpăra o centrală.

Școală în frig pentru elevii și profesorii unei școli din Vlădaia | Au organizat un târg de Crăciun pentru a cumpăra o centrală
Sursa foto: hartaedu.ro
de Ştefan Petrică    |    19 Dec 2022   •   09:57

La Școala Gimnazială Preda Buzescu din Vlădaia, o comună aflată la 55 de kilometri de Drobeta-Turnu Severin, elevii şi profesorii sunt nevoiţi să stea imbrăcaţi la ore pentru că temperatura din clase nu depăşeşte 16 grade Celsius.

Aici învaţă în total 162 de elevi, este vorba de cinci clase în ciclul primar, 15 preşcolari, dar şi 73 de elevi din ciclul gimnazial.

Primarul comunei spune că nu este atât de frig pe cât susţin copiii şi profesorii şi că le va oferi o centrală nouă, dar la primăvară.

Până atunci, copii sunt nevoiţi să stea cu geci groase în clase, iar profesorii reclamă faptul că le îngheaţă mâinile pe cretă.

Până să aştepte rezolvarea din partea primăriei la primăvară, elevii şi profesorii au pus la cale un târg, unde au vândut obiecte confecţionate de ei în ultima lună pentru a strânge fonduri cu care să achiziţioneze o nouă centrală.

Conform cifrelor unui ONG, un sfert din şcolile din România folosesc drept încălzire în clase lemnul.

×
Subiecte în articol: şcoală
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close