Antena 3 CNN Actualitate Locale Școală reabilitată cu 180.000 de euro, într-un sat de bătrâni din Coţuşca. "De râsul lumii. Creșă ne mai trebuie"

Școală reabilitată cu 180.000 de euro, într-un sat de bătrâni din Coţuşca. "De râsul lumii. Creșă ne mai trebuie"

O școală sătească din județul Botoșani, abia reabilitată cu 180.000 de euro, zace închisă din lipsă de elevi. 

Școală reabilitată cu 180.000 de euro, într-un sat de bătrâni din Coţuşca. "De râsul lumii. Creșă ne mai trebuie"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    09 Mai 2023   •   15:07

Autoritățile nici măcar nu au mai apucat să inaugureze și să deschidă școala reabilitată din satul Puțureni, comuna Coțușca.

Pe scurt, bani aruncați pe apa sâmbetei, fără să fie luată în calcul o banală statistică privind evoluția populației școlare și oportunitatea investiției în funcție de realitățile locale. 

În acest cătun sărac care nu are nici măcar drum asfaltat, autoritățile locale au reabilitat complet școala din localitate. Niciun elev nu a mai apucat să învețe însă în școala nouă. 

Cei aproximativ 15-20 de elevi din Puțureni au fost relocați la școala din centrul comunei, la Coțușca. În fiecare zi, sunt duși cu microbuzul școlar. Unitatea de învățământ în care s-au băgat atâția bani a rămas pustie.

Satul Puțureni este o localitate în mijlocul câmpiei, cu doar câteva sute de suflete, majoritatea oameni în vârstă. Sărăcia i-a alungat pe tineri în străinătate. 

Cei care mai locuiesc în Puțureni se ocupă cu agricultura sau trăiesc din pensiile de CAP. 

Sigla școlii zace căzută în fața intrării iar pe unul dintre garduri a apărut și un anunț la pompe funebre. 

Autoritățile locale spun că au moștenit proiectul de la fosta administrație și că școala reabilitată nu va mai fi utilizată, cel mai probabil, niciodată. 

"Nu sunt copii, iar școlile modernizate rămân fără utilitate. Populația de bază a satului sunt bătrânii", spune primarul din Coțușca, Constantin Ciobanu, potrivit adevarul.ro.

"Iaca școală nouă la sat de moșnegi. De râsul lumii. Creșă ne mai trebuie", spune o localnică din Puţureni.

Autoritățile locale spun că așteaptă să treacă termenul legal pentru schimbarea destinației clădirii și să o transforme, eventual, în centru de zi pentru bătrâni.

×
Subiecte în articol: şcoală reabilitare Botoșani
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close