Antena 3 CNN Actualitate Locale Școala unde elevii învață să extragă uleiuri esențiale din flori și fructe | ”Parfum de chimie”, proiect inovativ

Școala unde elevii învață să extragă uleiuri esențiale din flori și fructe | ”Parfum de chimie”, proiect inovativ

Industria uleiurilor esențiale câștigă tot mai mult teren, pe măsură ce interesul pentru aceste produse crește. Elevii unui colegiu din România au învățat cum să extragă aromele, chiar în laboratorul de chimie al liceului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2023   •   09:55

Coegiul Național ” Traian Lalescu” din Reșița se poate lăuda cu parfumuri marcă proprie, produse chiar în laboratorul de chimie al liceului. Cele trei parfumuri realizate sunt rezultatul proiectului ”Parfum de chimie”.

Elevii au avut sarcini exacte, fie în zona de laborator, fie în domeniul Comunicare și PR. 

”Am cules flori, după care le-am pus în aparatul de distilare. În mare parte am așteptat și în timpul ăsta am organiyat ce facem în continuare”, a spus entuziasmată o elevă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Cele trei parfumuri pe care le-am obținut nu au fost în planul nostru  Inițial, proiectul a prevăzut obținerea unui singur parfum. Când ne-am văzut cu toate uleiurile esențiale, ce facem mai departe? Păi mai departe, hai să încercăm să facem formulele.

Ne-am dus într-o direcție pe parte florală. A fost în regulă, dar am rămas cu foarte multe uleiuri esențiale. Și atunci, am hotărât: facem și unul de citrice, dar nu putem să-i lăsăm deoparte nici pe bărbați”, a precizat o profesoară a colegiului, inițiatoare a proiectului.

Citește și: România, olimpică la geografie! Elevii români au obținut patru medalii de aur la Olimpiada Europeană

Elevii au învățat să obțină uleiuri esențiale prin distilare. A urmat separarea uleiului de apa de parfum obținută, combinarea acestora pentru a obține parfumurile, filtrarea și turnarea în sticluțe și, nu în ultimul rând, confecționarea etichetelor

”Parfum de chimie” va continua și anul viitor, tinerii chimiști propunându-și să obțină și alte produse.

×
Subiecte în articol: uleiuri esențiale parfum elevi
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close