Antena 3 CNN Actualitate Locale Scutece, cârpe şi PET-uri aruncate în toaletă de oamenii din Deva, în loc să le ducă la tomberon. "Canalizarea se colmatează și refulează în curți"

Scutece, cârpe şi PET-uri aruncate în toaletă de oamenii din Deva, în loc să le ducă la tomberon. "Canalizarea se colmatează și refulează în curți"

Locuitorii din Deva par să confunde canalizarea cu tomberonul. Oamenii aruncă la toaletă scutece, prosoape şi PET-uri, în loc să le ducă la tomberon.

Scutece, cârpe şi PET-uri aruncate în toaletă de oamenii din Deva, în loc să le ducă la tomberon. "Canalizarea se colmatează și refulează în curți"
Sursa foto: captura observatornews.ro
de Georgiana Adam    |    04 Ian 2022   •   10:04

Angajaţii staţiei de epurare spun că ei trebuie să cureţe constant instalaţiile care se înfundă din cauza acestor deşeuri, potrivit observatornews.ro.

Astfel de deşeuri ajung la staţia de epurare a apelor uzate şi blochează frecvent filtrul care reţine deşeul menajer. 

Angajaţii staţiei de epurare spun că scot tone de deşeuri din canalizările din Deva, iar utilajele lor riscă să fie distruse din această cauză.

O campanie numită "Canalizarea nu este coş de gunoi" încearcă să tragă un semnal de alarmă. 

"Facem un apel la spiritul civic al utilizatorilor sistemului de canalizare să nu mai arunce în toaletă șervețele umede, cârpe și scutece

Ei sunt primii care au de suferit atunci când din cauza acestor obiecte canalizarea se colmatează și refulează în curți, gospodării și beciuri", spune Andreea Morogan, reprezentant operator de apă și canal Apa Prod.
 

×
Subiecte în articol: deva deseuri scutece
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close