Antena 3 CNN Actualitate Locale Se va circula pe autostradă de la Cluj la Târgu Mureș din acest an, dacă se menține ritmul lucrărilor. Anunțul făcut de Sorin Grindeau

Se va circula pe autostradă de la Cluj la Târgu Mureș din acest an, dacă se menține ritmul lucrărilor. Anunțul făcut de Sorin Grindeau

Dacă se menține ritmul lucrărilor, până la sfârșitul anului se va putea circula pe autostradă de la Cluj-Napoca la Târgu Mureș, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Se va circula pe autostradă de la Cluj la Târgu Mureș din acest an, dacă se menține ritmul lucrărilor. Anunțul făcut de Sorin Grindeau
Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu
de Georgiana Adam    |    09 Aug 2023   •   14:14

Ministrul Sorin Grindeanu spune că pe șantierul autostrăzii Chețani-Câmpia Turzii, constructorul are o mobilizare bună.

"Dacă se va menține ritmul, circulația pe cei aproximativ 16 km (parte din Autostrada Transilvania) va putea fi deschisă anul acesta", a declarat ministrul.

El precizează că, astfel, distanța dintre Târgu Mureș și Cluj Napoca, de 109 km, va putea fi parcursă pe autostradă, fără întreruperi.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au realizat, în luna martie 2023, o filmare cu cei aproape 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani și erau de părere că lotul ar putea fi inaugurat și cu 8 luni înainte de termen:

"Foarte dificil, dar nu imposibil. Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza.

Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora", arata Asociația Pro Infrastructură.

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close