Antena 3 CNN Actualitate Locale Se întâmplă în România: Oamenii stau la coada la apă. „Se bate lumea pe o găleată”

Se întâmplă în România: Oamenii stau la coada la apă. „Se bate lumea pe o găleată”

Se întâmplă în România: Oamenii stau la coada la apă. „Se bate lumea pe o găleată”
de S.T.    |    28 Aug 2016   •   17:45

Situație fără precedent în localitatea Aurel Vlaicu din comuna Avrămeni din județul Botoșani, acolo unde fântânile din sat, dar și pârâul care străbate localitatea au secat, scrie Agerpres. Pentru a avea apă pentru animale, localnicii se trezesc dis-de-dimineață și merg cu căruțele încărcate cu butoaie la marginea satului pentru a lua apă adusă cu mașina pompierilor.

Ei așteaptă ore întregi la cozi uriașe, pentru a putea să își umple butoaiele. Bătrânii susțin că o astfel de o situație nu a fost întâlnită niciodată în istoria satului.

„Nu este apă. Se bate lumea pentru o găleată de apă. Noroc cu pompierii că ne aduc câte o mașină de apă și că vin de două — trei ori pe zi. E foarte greu când lipsește apa”, susține Andrei Murariu.

Țăranii din Aurel Vlaicu se tem că situația s-ar putea înrăutăți odată cu venirea sezonului rece. Ei susțin că, dacă nu va fi ploaie sau ninsoare, nu vor mai avea de unde să adape animalele.

Autoritățile locale au săpat, până acum, mai multe puțuri de mare adâncime, însă nu au reușit să dea de izvoare de apă, din cauza scăderii considerabile a nivelului pânzei freatice.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: seceta apa pompieri
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close