Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie de 106 ani din Alba dezvăluie secretul longevităţii sale: "Hrană din gospodărie, cititul şi gândirea pozitivă"

O femeie de 106 ani din Alba dezvăluie secretul longevităţii sale: "Hrană din gospodărie, cititul şi gândirea pozitivă"

La 106 ani împliniţi chiar azi, Noja Paladia nu este doar cel mai longeviv locuitor al oraşului Cugir, ci şi cel mai în vârstă om din judeţul Alba. Vizitată de primarul localităţii centenara a dezvăluit secretul longevităţii sale.

O femeie de 106 ani din Alba dezvăluie secretul longevităţii sale: "Hrană din gospodărie, cititul şi gândirea pozitivă"
Sursa foto: Facebook Oraşul Cugir
de Claudia Popovici    |    20 Iul 2021   •   19:40

Potrivit primarului orașului Cugir din judeţul Alba, povestea lui tanti Noja, este dovada unei vieţi cumpătate şi a unei gândiri pozitive. 

„Născută în 1915, Noja Paladia din Suseni a fost căsătorită mai bine de 45 de ani, iar cea mai mare avere pe care a strâns-o până la vârsta de 106 ani sunt copii, cei 7 nepoţi şi 6 strănepoţi.

Întrebată care crede că este secretul longevității mamei sale, fiica sa mai mică, doamna Didina a mărturisit că toată viața a mâncat doar produse din gospodăria proprie sau de la oamenii din satele de munte aparținătoare Cugirului.

În plus, liniștea și gândirea pozitivă au contat foarte mult, Noja Paladia obișnuind să-și petreacă timpul liber citind, mai ales cărți de istorie și geografie.

La cei 106 ani, Paladia este pe picioare, se plimbă prin casă, dialoghează, însă auzul și văzul au cam abandonat-o. Acest lucru nu o împiedică să se bucure de familie și de cei care o vizitează", se arată în postarea de pe pagina de socializare a orașului Cugir care a sărbătorit-o azi pe Tanti Noja oferindu-i un aranjament floral, un tort şi o diplomă de longevitate din partea administrației locale.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close