Antena 3 CNN Actualitate Locale Șef din Consiliul Județean Iași, prins cu mâncarea copiilor din centrele sociale în portbagaj!

Șef din Consiliul Județean Iași, prins cu mâncarea copiilor din centrele sociale în portbagaj!

Caz incredibil la Iași! Un șef de la Direcția Județeană de Pază și Protecție a fost surprins cu mâncarea copiilor de la un centru social în portbagajul mașinii. Hrana micuților era destinată porcilor de la ferma proprie!

Șef din Consiliul Județean Iași, prins cu mâncarea copiilor din centrele sociale în portbagaj!
de Alexandra Dima    |    26 Iul 2021   •   19:26

Mâncarea unor copii de la un centru social din Iași a ajuns în portbagajul unui șef de la o instituție subordonată Consiliului Județean. Petru Nicolau, șef de tură din cadrul Direcției Județene de Pază și Protecție (DJPP) Iași, a fost prins pe picior greșit de un alt angajat de la Direcția de Pază. 

Totul s-a întâmplat la un centru aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași, scrie bzi.ro.

Angajatul care și-a suprins șeful furând a trimis o plângere către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), prin care reclamă cum este hărțuit de Petru Nicolau și de alți șefi de la direcție, după acel episod.

Povestea s-a întâmplat acum câțiva ani, însă bărbatul a continuat să fie hărțuit de cei de la DJPP. Între timp, centrul a fost închis, însă povestea a luat amploare abia acum.

„Prin atribuțiile de serviciu, l-am controlat pe șeful de tură Petru Nicolau, în timp ce mă aflam de serviciu în postul de pază de la Centrul de minori Tătărași – Iași. Acesta a venit în ținută civilă, cu mașina, să care mâncare de la cantină pentru porcii din curtea sa. Pe acest motiv s-a folosit de funcția de șef de tură și a început să mă hărțuiască. Ulterior, m-a mutat, fără acordul meu, în mai multe posturi de pază din județul Iași. A făcut asta pentru ca situația mea să devină mai grea, să ajung mai dificil la posturile de la Spinoasa, Cozmești și Groapa de Gunoi de la Țuțora. Mi-a spus că aceste hărțuiri se datorează faptului că am îndrăznit să-l controlez”, arată bărbatul în adresa către ITM. 

Presiuni asupra paznicului care a sesizat furtul mâncării

Angajatul DJPP a mai precizat că toți cei din instituție se folosesc de mașinile de serviciu în interes personal. De asemenea, omul s-a plâns că este hărțuit de către suăeriori și chiar a fost pus să sape un șanț de 300 de metri drept pedeapsă că i-a reclamat. 

„În continuare, Petru Nicolau, Eugen Florea și Adrian Chifu m-au mutat din postul de pază de la Groapa de Gunoi Țuțora și, în loc să execut serviciul de pază, m-au pus să sap un șanț de peste 300 de metri lungime și 40 de centimetri înălțime, necesar cablului de iluminat. M-au întrebat dacă am dat declarație împotriva lui Petru Nicolau când transporta mâncare de la cantina din Tătărași pentru porcii din curte”, a mai arătat bărbatul de la Direcția Județeană de Pază. 

Cel vizat de acuzațiile angajatului DJPP susține că acestea sunt invenții. Petru Nicolau a precizat că nu este nimic adevărat și că niciodată nu a luat cu mașina mâncarea copiilor.

 

×
Subiecte în articol: Iași Petru Nicolau DGASPC
Parteneri
Data la care vin pensiile în mai. Anunţul Poştei Române
x close