Antena 3 CNN Actualitate Locale Șeful și inspectorii ANPC, agresați și amenințați cu moartea, la controalele cu mascați din Costinești: "Plecați toți cu dosare de ultraj"

Șeful și inspectorii ANPC, agresați și amenințați cu moartea, la controalele cu mascați din Costinești: "Plecați toți cu dosare de ultraj"

Controale cu scandal şi ameninţări cu moartea, la Costineşti. Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit nu mai puţin de 6 tone de carne şi produse din carne, care erau expirate de mai mult de 2 ani. Şi toate acestea, la o singură firmă, care avea mai multe puncte de lucru în staţiune.

Șeful și inspectorii ANPC, agresați și amenințați cu moartea, la controalele cu mascați din Costinești: "Plecați toți cu dosare de ultraj"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    08 Aug 2022   •   10:17

Verificările nu au fost lipsite de scandal. Inspectorii ANPC au fost nevoiţi să cheme poliţia, după ce angajaţii firmei respective i-au agresat şi chiar i-au ameninţat cu moartea. 43 de persoane au fost ridicate şi duse la audieri.

Mascaţii au descins la terasa care prepara meniul pentru turişti cu carne expirată de doi ani. Poliţiştii au fost nevoiţi să taie lacătul de pe porţile ferecate de la intrare. Au fost vizate mai multe locaţii ale operatorului economic, după ce inspectorii de la Protecţia Consumatorului au primit sesizari chiar de la angajaţii restaurantului.

Numai că inspectorii, în frunte cu șeful lor, au fost amenințați și loviți.

"Am găsit carne expirata de doi ani, condimente expirate de trei - patru ani. Am găsit o chestiune a acestui flux tehnologic, ceva ce nu îmi inchipuiam că se poate. Două dintre locații aveau deja decizie de închidere", a anunțat șeful ANPC, Horia Constantinescu.

Mascaţii au descins la terasa unde se vindea carne expirată în cel mai aglomerat weekend de pe litoral, cu aproape 200.000 de turiști la malul marii.

În plus, autorităţile au descoperit că peste 100 de elevi aflaţi în vacanţă lucrau ilegal la terasele din Costineşti. Oamenii legii au ridicat cantități impresionante de carne expirata pentru a fi distrusa, dar și documente. Administratorul terasei riscă acum dosar penal.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close