Antena 3 CNN Actualitate Locale Un șef din Poliția Locală Iași a fost reținut pentru violarea unei adolescente de 11 ani | Pe lângă viol, suspectul ar fi vândut un cal care nu era al lui

Un șef din Poliția Locală Iași a fost reținut pentru violarea unei adolescente de 11 ani | Pe lângă viol, suspectul ar fi vândut un cal care nu era al lui

Poliția Locală din Iași este zguduită de un imens scandal, după ce șeful unui serviciu din cadrul instituției a fost reținut de procurori în urma unei plângeri depuse pentru viol de reprezentantul legal al unei minore.

de Paul Ciurari    |    27 Apr 2023   •   10:40

Presa din județ relatează că este vorba despre Tiberiu Mihail Cebotaru, șef al Serviciului Poliție Călare.

Plângerea pe numele său a fost înregistrată în data de 29 martie 2023, dar se referă la fapte petrecute în toamna anului trecut.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, "din conținutul plângerii, a reieșit posibilitatea săvârșirii mai multor fapte de natură penală, motiv pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, înșelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii".

Citește și: Doi bărbați și o femeie, virali pe internet după ce s-au bătut lângă sediul Poliției din Suceava

"La data de 25.04.2023, o persoană de gen masculin a dobândit calitatea de suspect, sub aspectul comiterii infracțiunilor anterior menționate, constând, în esență, în următoarele: în perioada septembrie-octombrie 2022, persoana de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere psihică și fizică (amenințare cu un cuțit) în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite.

Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitație desfășurate, aceeași persoană, profitând de autoritatea sa și de vulnerabilitatea aceleiași persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor. Totodată, acesta ar fi oferit cursuri de echitație, deși nu deținea niciun fel de autorizație în acest sens", se spune în comunicatul autorităților.

Pe lângă acuzația de viol, suspectul este cercetat și pentru că ar fi vândut un cal care nu-i aparținea

Acuzația de înșelăciune, adăugată celor de viol, se referă la faptul că Cebotaru ar fi vândut un cal care nu-i aparținea.

Potrivit presei ieșene, Tiberiu Cebotaru a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară, înainte de a lucra pentru Poliția Locală.

El ar fi remunerat cu un salariu lunar de 8.000 de lei

Cebotaru a fost reținut în data de 26 aprilie, după ce anchetatorii au efectuat două percheziții care-l vizau.

El urma să fie adus în fața unui judecător, în vederea arestării preventive pentru 30 de zile.

Anticipând, probabil, investigația procurorilor, Cebotaru și-ar fi luat concediu medical, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Paul Ciurari.

Foto: cătușe

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close