Antena 3 Actualitate Locale Şef din Poliţia de Frontieră Timiş, suspectat de implicarea într-o reţea de trafic de migranţi

Şef din Poliţia de Frontieră Timiş, suspectat de implicarea într-o reţea de trafic de migranţi

de Andreea Borboros    |    16 Dec 2021   •   11:59
Şef din Poliţia de Frontieră Timiş, suspectat de implicarea într-o reţea de trafic de migranţi
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Justin Stavaru

Au fost descinderi de amploare ale DIICOT şi Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), joi, la sediul Poliției de Frontieră Timiș. 

Este vorba de mai multe percheziții la locuințele și birourile mai multor ofițeri. 

Potrivit primelor informații, sunt percheziționate birourile mai multor polițiști de frontieră de la STPF Timiș, care sunt implicați în combaterea traficului de migranți și contrabandei.

Comisarul-şef Dan Chioreanu, cel care conduce structura de combatere a migraţiei la STPF Timiş, este principalul vizat împreună cu echipa sa, potrivit presei locale.

Din ancheta DIICOT, ar fi reieşit că poliţiştii de frontieră deschideau dosare penale la Pachetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi autorizau colaboratori sub acoperire pentru a dovedi presupusele fapte. 

În realitate, cărăuşii, sub coordonarea poliţiştilor de frontieră, transportau migranţi care erau trecuţi ilegal graniţa României în drumul lor spre Europa de Vest. 

Grupuri întregi de migranţi au fost ajutaţi tocmai de cei care ar fi trebuit să combată fenomenul. Ulterior, aceştia erau plătiţi de grupările de crimă organizată care trimiteau banii prin serviciile de plată rapidă sau direct conturile unor "săgeţi" din Poliţia de Frontieră.

Nu mai puţin de zece persoane vor fi aduse la audieri în faţa procurorilor din Capitală.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close