Antena 3 CNN Actualitate Locale Sentinţă record! Un criminal are de plată daune morale de două milioane de euro

Sentinţă record! Un criminal are de plată daune morale de două milioane de euro

Sentinţă record! Un criminal are de plată daune morale de două milioane de euro
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Iul 2016   •   18:45

Un bărbat din Slatina care a fost condamnat pentru crimă la 21 de ani de închisoare, printr-o sentinţă a Tribunalului Olt, trebuie să plătească familiei victimei daune morale şi materiale în valoare totală de două milioane de euro, conform soluţiei pronunţată miercuri pe fondul cauzei de către instanţa menţionată.

Soluţia pronunţată miercuri de magistraţii Tribunalului Olt în cazul lui Eugen Fană, inculpat pentru omor, poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Eugen Fană a fost condamnat de Tribunalul Olt la o pedeapsă principală totală de 21 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Tribunalul Olt a mai decis să îl oblige pe Eugen Fană la plata unor daune morale şi materiale în valoare totală de două milioane de euro. Prin hotărârea din 13 iulie a Tribunalului Olt, bărbatul condamnat pentru omor este obligat la plata sumei de 100.000 de euro drept daune materiale către soţul victimei, la plata unor daune morale în sumă de 900.000 lei către soţul victimei şi la plata sumei de un milion de euro către fiul victimei, un băiat în vârstă de opt ani.

Eugen Fană a recunoscut anul trecut în faţa procurorilor că în seara zilei de 3 aprilie 2015 a ucis o femeie din municipiul Slatina, în locuinţa acesteia, prin lovituri cu un cuţit. El a fost acuzat de omor cu premeditare şi de furt calificat. Victima sa este o femei în vârstă de 36 de ani, din municipiul Slatina, iar în momentul crimei în locuinţa femeii se afla şi copilul minor al acesteia, dar într-o altă încăpere, unde a fost închis de către agresor.

Femeia prezenta 16 lovituri de cuţit în zona spatelui, gâtului şi mâinii stângi, lovituri care au determinat decesul. După ce a ucis-o pe femeie, agresorul a luat cheile de la autoturismul marca BMW, proprietatea victimei şi al soţului acesteia şi care se afla parcat în apropierea blocului victimei, iar apoi a părăsit locul faptei cu acest automobil. Procurorii au stabilit că agresorul, un fost angajat al soţului victimei, a premeditat crima şi a cumpărat un cuţit în acest scop, cu două zile înainte de comiterea faptei.

Eugen Fană este în arest din 5 aprilie 2015.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: criminal daune morale
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close