x close

Și-au împușcat prietenul din greșeală. Doi tineri de 17 și 19 ani, din Roman, sunt cercetați penal

12 Apr 2019   •   12:24
Și-au împușcat prietenul din greșeală. Doi tineri de 17 și 19 ani, din Roman, sunt cercetați penal

Doi tineri din municipiul Roman sunt cercetaţi penal de poliţişti după ce şi-ar fi împuşcat accidental prietenul cu un pistol cu aer comprimat. 

Ancheta a demarat după ce Poliţia Municipiului Roman a fost sesizată cu privire la faptul că un tânăr de 26 de ani, din Roman, s-a prezentat pentru îngrijiri la o instituţie medicală, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, agentul şef adjunct Robert Costan. 

"Fiind audiat de poliţişti cu privire la producerea leziunii, acesta a declarat că în timp ce se deplasa pe o stradă din Roman, ar fi trecut pe lângă un foc, ar fi auzit o pocnitură, după care a simţit o arsură la coapsa stângă. În cauză au fost demarate iniţial cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. 

În urma cercetărilor, s-a constatat că în noaptea de 8 spre 9, tânărul rănit se afla pe o stradă din Roman, împreună cu alţi doi prieteni de 17, respectiv 19 ani, care trăgeau în joacă cu un pistol cu aer comprimat, supus autorizării, deţinut ilegal. La un moment dat, cel de 17 ani ar fi tras în coapsa stângă a tânărului de 26 de ani, rănindu-l. 

Pistolul în cauză a fost găsit de poliţişti într-o casă părăsită din Roman şi a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. 

După ce a fost reţinut pentru 24 de ore, tânărul de 17 ani a fost plasat sub control judiciar de procurori pentru comiterea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. 

Tânărul de 19 ani este reţinut de poliţişti, iar vineri va fi prezentat pentru luarea unei măsuri preventive fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de port şi uz de armă fără drept. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
Parteneri
sati