Antena 3 CNN Actualitate Locale Sindicatul Europol, despre incidentul de la Buzău: Genul acesta de abordări au dat curaj infractorilor

Sindicatul Europol, despre incidentul de la Buzău: Genul acesta de abordări au dat curaj infractorilor

Sindicatul Europol a emis o reacţie referitoare la incidentul de la Buzău, acolo unde un activist civic a fost bătut crunt în fața polițiștilor, în timp ce striga disperat după ajutor.

Sindicatul Europol, despre incidentul de la Buzău: Genul acesta de abordări au dat curaj infractorilor
de Claudia Popovici    |    13 Iun 2021   •   16:46

Sinicatul Europol a precizat că acesta este nivelul de siguranţă pe care îl poate oferi Poliţia Română, după subfinanțarea sistemului, lipsa a peste 30% din polițiști, lipsa de pregătire profesională/tactică/fizică, împuternicirile/desemnările pe funcțiile de șefi a unor incompetenți și slugi politice, dar legislația care a suferit modificări doar în favoarea infractorilor.

„Cireașa de pe tort însă în cazul acestui incident, este că cei 3 agresori conduși la sediul poliției, sunt acum cercetați în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere și loviri, dar s-a stabilit că aceștia „nu prezintă pericol social”.

Iar genul acesta de abordări au dat curaj infractorilor, care l-a adăpostul prevederilor favorabile lor, își fac propria lege, mai ales în comunitățile mici, unde polițistul ajunge din an în Paști.

În acest caz, exista 1 patrulă planificată în serviciu, formată dintr-un coleg și colegă, pe o rază de câțiva zeci de kilometri, însă există în continuare sute de localități unde șefii continuă să îi planifice la permanență pe polițiști, care practic sunt chemați de acasă pentru a interveni.

Iar dacă colegii ajunși la fața locului ar fi folosit armamentul din dotare, așa cum se sugera în spațiul public, ar fi ajuns să fie cercetați disciplinar, administrativ și penal, pentru faptul că ar fi încălcat principiul „proporționalității”, adică ar fi venit un procuror cu o analiză la rece, în urma căreia aprecia că polițiștii nu s-au aflat într-o situație legitimă și au pus în pericol viața agresorilor", a transmis Sindicatul Europol.

Reamintim că, activistul Buzoian Nițu Robert Gabriel a fost bătut de față cu polițiștii cărora le-a cerut ajutorul. Agresorii l-au urmărit în trafic, i-au spart geamul mașinii și s-au năpustit asupra lui în timp ce forțele de ordine se aflau la câțiva metri distanță.

După cum relatează activistul civic, acesta a fost urmărit și blocat în trafic de mai mulți comercianți de pui vii din comuna buzoiană Cernătești. Potrivit presei locale, conflictul a izbucnit după ce Nițu Robert a încercat să prezinte publicului și autorităților comercializarea ilegală a puilor vii.

În prima parte a conflictului, agresorii au încercat să îl scoată pe activist din mașină, dar acesta a blocat ușile. Pirn urmare, indivizii au rupt oglinda și au spart luneta autoturismului.

Agresorii au continuat să îl urmărească și după ce a reușit să pornească mașina și să fugă. 

×
Subiecte în articol: Sindicatul Europol Buzau activisti batut

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close