Antena 3 CNN Actualitate Locale Singurele girafe din România au sosit la Grădina Zoologică din Târgu Mureș: Primele imagini cu Pumpkin și Kamala

Singurele girafe din România au sosit la Grădina Zoologică din Târgu Mureș: Primele imagini cu Pumpkin și Kamala

Două girafe au parcurs 2300 km în trei zile și au trecut prin cinci capitale europene ca să ajungă cu bine la noua lor casă - Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Singurele girafe din România au sosit la Grădina Zoologică din Târgu Mureș: Primele imagini cu Pumpkin și Kamala
Sursa foto: Facebook/ Targu Mures Zoo
de Mia Lungu    |    Sorin Tantos    |    01 Sep 2022   •   23:43

Ieri noaptea au sosit din Suedia de la Grădina Zoologică Kolmården în Grădina Zoologică din Târgu Mureș două girafe, femele având vârsta de doi, respectiv trei ani după un voiaj de 2300 km, trecând prin cinci capitale europene (Copenhaga, Berlin, Praga, Bratislava și Budapeste) după care prin Kecskemet, Szeged, Arad, Deva, Turda au ajuns la destinația finală. 

Pumpkin femelă de trei ani și Kamala femela în vârstă de doi ani au fost transferați prin programul de relocare a animalelor din Grădiniile Zoologice pentru salvarea speciilor coordonat de Asociația Europeană a Acvariilor și Grădiniilor Zoologice (EAZA).

Conducerea Grădinii Zoologice a vrut să transfere cele două girafe primăvara aceasta, înaintea sezonului turistic însă ele pot fi transportate cu camione și boxe speciale de către firme specializata.

În Europa doar trei antreprenori sunt care se ocupă de transporturi speciale de animale de aceea trebuia programat evenimentul, transportul putându-se realiza doar acum. Dispozitivul special permite ca boxa girafelor să fie coborât sub nivelul podurilor, sau a pasajelor, iar drumul propriu zis trebuie făcut cu grijă fără ca animalele să fie scuturate pentru a evita rănirea lor. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Camioanele speciale au fost întâmpinate la intrarea în oraș de către reprezentanții Grădinii Zoologice din Târgu Mureș și escortate de Poliția Locală Târgu Mureș. Înaintea sosirii noilor oaspeți grădina zoologică a pregătit padocul special.

În perspectivă vor mai veni girafe, dar numai când vor fi îndeplinite condițiile necesare. De acum încolo, Târgu Mureș are singura grădină zoologică unde pot fi văzute și girafe.

×
Subiecte în articol: Târgu Mureș gradina zoologica girafe
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close