Antena 3 CNN Actualitate Locale Site-ul Consiliului Județean Constanța a fost spart de hackeri

Site-ul Consiliului Județean Constanța a fost spart de hackeri

Site-ul Consiliului Județean Constanța a fost spart de hackeri. Aceștia au găsit o breșă de securitate și au reușit să blocheze accesul la portal.

Site-ul Consiliului Județean Constanța a fost spart de hackeri
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    25 Mai 2023   •   12:17

În această dimineață cei care au vrut să acceseze site-ul Consiliului Județean Constanța au avut parte de o surpriză. Le-a fost practic imposibil să facă acest lucru pentru că pagină fusese atacată de hackeri.

Reprezentanții CJC au confirmat că în urmă atacurilor constante din ultima perioadă, site-ul Consiliului Județean Constanța a cedat. În prezent, experții IT fac verificări pentru a identifica sursă sau cauza exactă a breșei de securitate care a dus la compromiterea site-ului.

Echipa de specialiști IT încearcă să remedieze problemele și să asigura o protecție mai puternică împotriva atacurilor viitoare. Se pare că hackerii și-au făcut o obișnuință din a sparge site-urile instituțiilor publice din România.

În urmă cu doi ani l-au spart pe cel a Consiliului Județean Cluj. Aceștia au cerut 100 de dolari în Bitcoin, pentru a nu face publice baza de date și fișierele siteului, care au fost criptate.

Citește și: Site-ul Ministerului Educației, spart de hackeri! Ce mesaj au postat aceștia

Iar anul acesta, la începutul lunii site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri, care au lăsat și un mesaj la adresa sistemului de învățământ și de asemenea pagină ISU Buzău a avut aceeași soartă.

×
Subiecte în articol: site Consiliu Judetean Constanța hackeri
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close