Antena 3 CNN Actualitate Locale Situaţie critică la Galaţi! Analizele îngrijorătoare i-au întors din drum pe cei care au vrut să doneze sânge

Situaţie critică la Galaţi! Analizele îngrijorătoare i-au întors din drum pe cei care au vrut să doneze sânge

Situaţia critică la Galaţi. Analizele îngrijorătoare i-au întors din drum pe gălăţenii care au vrut să doneze sânge. Jumătate dintre cei veniţi la centrul de donare au fost trimişi acasă după ce analizele de sânge le-au arătat mai multe nereguli. De vină ar fi excesele alimentare făcute de sărbători, spun medicii.

Situaţie critică la Galaţi! Analizele îngrijorătoare i-au întors din drum pe cei care au vrut să doneze sânge
de Gabi Vlad    |    06 Mai 2021   •   17:38

Medicii laboratorului de la Centrul Regional de Transfuzii Galaţi au ajuns la concluzia că analizele au ieşit poaste, chiar şi pentru cei care nu se ştiau bolnavi de nimic.

Medicii au fost nevoiţi sa refuze peste 50 % din pacienţii prezenţi la donare

De vină au fost excesele de lactate şi carne, pe care le-au făcut de Paşte. Asta au simţit-o pe pielea lor mai mulţi gălăţeni binevoitori care au vrut să doneze sânge, dar rezultatele analizelor i-a întors din drum.

Mulţi dintre ei au rămas şocaţi pentru că spun ei nu se ştiau cu nicio boală şi se aşteptau că analizele să fie perfecte.

"Dintre cei care s-au prezentat la centru, în urma analizelor efectuate nu au întrunit condițiile de donare pe fondul unui consum alimentar mai consistent în urma sărbătorilor. Recomand și rog populația care se consideră sănătoasă să vină la centru pentru a dona sânge și a ajuta pacienții din spitale", a spus Camelia Stochitescu, director Centru Regional de Transfuzii Galaţi.

Doar 30 dintre cei 60 de gălăţeni veniţi la centru au putut dona sânge

Medicii îi aşteaptă pe donatori să vină în număr cât mai mare pentru că înca e nevoie de sânge în lupta cu virusul SARS-COV2, dar totodată îi roagă pe cei care doresc sa doneze sange să se abţină de la excesele alimentare măcar cu o zi înainte.


 

×
Subiecte în articol: donatori sange Galați analize
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close