Antena 3 CNN Actualitate Locale Criză în România în aceste clipe. Mai mulți oameni au fost evacuați

Criză în România în aceste clipe. Mai mulți oameni au fost evacuați

Criză în România în aceste clipe. Mai mulți oameni au fost evacuați
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
02 Iun 2017   •   13:23

Mai multe familii din localitatea vâlceană Alunu au fost evacuate din cauza alunecărilor de teren din zonă.

Decizia a fost luată joi de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alunu, dat fiind pericolul iminent de pătrundere a masei de pământ în incinta unei gospodarii din zonă cât și distanța foarte mică până la drumul județean 605 C.

„Alunecarea de teren a mai avansat și pentru siguranța cetățenilor, domnul prefect a emis ordinul de evacuare. S-a început procedura de evacuare, de ieri am evacuat bunuri, animale, oameni, iar astăzi se evacuează și din bunurile care pot fi recuperate”, a declarat Cristian Birarut, primar localitatea Alunu.

Întrebat dacă a informat oamenii din timp că există acest risc și că ar trebui să se multe, primarul a răspuns că a făcut acest lucru, iar ei au fost de acord.

„Da și au acceptat acest lucru pentru că oamenii văd realitatea și le e frică să stea cu pericolul în spatele lor tot timpul, să nu poată să doarmă”, a precizat primarul.

Pentru încetinirea deplasării maselor de pământ pe traiectoria de deplasare a acestora au fost construiți trei pinteni de blocaj.

 

Vâlcea: Oameni evacuați din cauza unei alunecări de teren

×
Subiecte în articol: Valcea alunecare de teren
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close