Antena 3 CNN Actualitate Locale Situație incredibilă în Bihor. O fostă funcţionară BRD a delapidat peste 750.000 lei din banii clienţilor. Femeia a fost încarcerată

Situație incredibilă în Bihor. O fostă funcţionară BRD a delapidat peste 750.000 lei din banii clienţilor. Femeia a fost încarcerată

Situație incredibilă în Bihor. O fostă funcţionară BRD a delapidat peste 750.000 lei din banii clienţilor. Femeia a fost încarcerată
Sursa foto: Foto: ebihoreanul.ro
24 Mai 2019   •   17:50

O fostă funcţionară a BRD - Agenţia Rogerius, trimisă în judecată anul trecut de procurorii DIICOT Oradea după ce a delapidat peste 750.000 lei din conturile clienţilor, a fost condamnată definitiv la 4 ani şi 8 luni de detenţie pentru delapidare şi înşelăciune. 

Marina Ignătescu a fost încarcerată în aceeaşi zi de poliţiştii Compartimentului Urmăriri pentru executarea pedepsei. 

Decizia finalp a fost pronunţată de Curtea de Apel Oradea, care a menţinut în întregime hotărârea judecătorească pronunţată de Tribunalul Bihor în cazul femeii. Sentinţa mai prevede și că Ignătescu are interdicţie de a mai exercita funcţia respectivă vreme de 5 ani după executarea pedepsei și o obligă să returneze paguba băncii, scrie ebihoreanul.ro.

Inculpata a fost trimisă în judecată anul trecut de procurorii DIICOT Oradea, care au acuzat-o că, în perioada 2009-2013, a întocmit în fals 62 de acte bancare pentru a sustrage aproape 750.000 lei din conturile unor orădeni, o parte din sumă ridicând-o în numerar de la ghişeul băncii, iar restul de la diverse bancomate.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Ignătescu a început să se servească din conturile clienţilor în 2009, iniţial din depozitul bancar al unei familii care avea depuşi la BRD 400.000 lei şi din care femeia a sustras 362.390 lei, o parte din sumă fiind ridicată în numerar de la ghişeu, iar restul de la diverse ATM-uri din Oradea.

Ulterior, când oamenii au cerut ca banii să le fie transferaţi la o altă bancă, unde puteau beneficia de dobânzi mai atractive, femeia a intrat în panică şi a încercat să acopere "gaura" cu bani din conturile altor doi clienţi. Noile furturi le-a comis în perioada martie 2012 - iulie 2013, dar nu numai ca să returneze banii, ci ca să mai cheltuie, delapidând pentru sine încă 288.340 lei, pe care i-a cheltuit în interes personal.

Ca să nu fie descoperită, de fiecare dată când lua din conturile acestor ultimi doi clienţi, sumele le depunea într-un cont deschis pe numele surorii sale, de unde îi scotea ulterior, folosind diferite ATM-uri din oraş. "În perioada 12 septembrie 2012 - 10 iulie 2013, inculpata a întocmit în fals un număr de 32 de depuneri în contul surorii sale", se arată în actul de acuzare.

×
Subiecte în articol: Bihor BRD delapidare clienti bani
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close