x close

Situație incredibilă în Galați. Medici şi asistente care falsificau dosare de pensii de boală, daţi de gol la o pomană

11 Dec 2019   •   15:10
Situație incredibilă în Galați. Medici şi asistente care falsificau dosare de pensii de boală, daţi de gol la o pomană Foto: Pixabay.com

Sute de persoane au dat zeci de mii de lei şpagă pentru a fi încadrate într-un grad de invaliditate şi a beneficia ilegal de pensii pe caz de boală.  Întreaga reţea a fost deconspirată după ce conducerea Casei de Pensii din Galaţi a primit o scrisoare anonimă despre un incident petrecut în 2011 în comuna gălăţeană Rediu, la o pomană.

Tribunalul Galaţi a condamnat, pe 10 decembrie, patru persoane la pedepse cuprinse între doi şi cinci ani de închisoare pentru luare de mită şi complicitate la aceeaşi infracţiune. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Tirim Luminiţa Gabriela, condamnată la  5 ani închisoare pentru luare de mită, scria adevarul.ro. Ionescu Adriana  a primit 3 ani de închisoare  pentru complicitate la luare de mită (fapte din perioada 2009-2011), pedeapsa fiind suspendată sub supraveghere.

Procurorii anticorupţie s-au sesizat în acest caz după ce conducerea Casei de Pensii din Galaţi a primit o scrisoare anonimă despre un incident petrecut în 2011 în comuna gălăţeană Rediu, la o pomană. În contextul amintit, după ce s-au îmbătat, patru beneficiari de pensii fabricate cu ajutorul asistentei Tirim au povestit altor persoane cum au dat şpagă „pentru a rezolva cu pensia”. De altfel, în amintita localitate exista deja un precedent, după ce o persoană pensionată pe caz de boală pentru că ar fi oarbă a provocat un accident de circulaţie, prilej cu care s-a constatat că avea probleme doar la un singur ochi, în vreme ce cu celălalt vedea perfect.

Citeşte mai multe despre:

Galati medici pensii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati