Antena 3 CNN Actualitate Locale Șofer condamnat la închisoare după ce a evitat o pisică și s-a izbit de un copac, iar pasagerul din dreapta a murit pe loc

Șofer condamnat la închisoare după ce a evitat o pisică și s-a izbit de un copac, iar pasagerul din dreapta a murit pe loc

Un şofer care a încercat să evite o pisică şi a provocat un accident mortal a fost condamnat la 1 an şi jumătate de închisoare cu suspendare. Pasagerul care se afla cu el în maşină a murit după ce autoturismul s-a răsturnat încercând să evite felina.

Șofer condamnat la închisoare după ce a evitat o pisică și s-a izbit de un copac, iar pasagerul din dreapta a murit pe loc
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    24 Aug 2022   •   12:00

Un bărbat din Măicănești, județul Vrancea, a fost găsit vinovat de ucidere din culpă și a fost condamnat, luna trecută, la închisoare cu suspendare, în urma unui accident mortal de circulație pe care l-a provocat acum doi ani.

Totul a avut loc pe 22 iunie 2020, în jurul orei 17.42, pe DJ 205 P. Șoferul condamnat a vrut să evite impactul cu o pisică aflată pe carosabil, a acționat sistemul frânei de serviciu, consecutiv cu virajul la stânga, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, mașina rotindu-se în sensul invers actelor de ceasornic cu circa 180 grade, intrând cu partea laterală dreapta în coliziune cu un copac aflat pe spațiul verde de la marginea carosabilului, potrivit Monitorul de Vrancea.

În urma impactului, pasagerul aflat în dreapta șoferului și-a pierdut viața, decesul fiind constatat de echipajul medical ajuns la fața locului.

Pedeapsa stabilită de instanța de fond a fost de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare, șoferul fiind totodată obligat să presteze o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile fie la Primăria Măicănești, fie la Centrul de îngrijire şi asistenţă Măicănești.

În timpul anchetei, frații victimei au precizat că se constituie părți civile cu câte 250.000 lei reprezentând daune morale, instanța acordându-le acestora, prin societatea de asigurare, câte 100.000 de lei.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close