Antena 3 CNN Actualitate Locale Amenda uriaşă primită de un șofer de taxi din Capitală, prins de poliţişti când negocia tariful cu refugiaţi din Ucraina

Amenda uriaşă primită de un șofer de taxi din Capitală, prins de poliţişti când negocia tariful cu refugiaţi din Ucraina

Un șofer de taxi din Capitală a fost prins de polițiștii locali în Autogara Filaret în timp ce negocia preţul pentru transportul refugiaților din Ucraina. Intenția lui de a profita de drama celor care încercau cu disperare să ajungă la rude după zeci de ore de chin petrecute pe drum a fost drastic taxată de agenţi.

Amenda uriaşă primită de un șofer de taxi din Capitală, prins de poliţişti când negocia tariful cu refugiaţi din Ucraina
de Claudia Popovici    |    01 Mar 2022   •   21:19

Potrivit Poliției locale din Capitală, incidentele s-au produs marţi dimineaţă la Autogara Filaret, unde mai multe persoane refugiate din Ucraina căutau îndrumare şi transport către locaţii sigure.

„Oportunitatea de a face câţiva bani în plus pe spatele celor loviţi de soartă a fost speculată imediat de un şofer de taxi din Capitală care a decis să-şi ofere serviciile. La mica înţelegere, fără aparat de taxat, în schimbul unor sume de bani cu mult mai mari decât costul real al călătoriei”, susțin polițiștii, notează Mediafax. 

Șoferul a fost surprins de polițiști chiar în timp ce se pregătea să transporte trei refugiaţi ucraineni. Polițiștii au observat că lampa de pe taximetru fusese scoasă, iar aparatul de taxat nu fusese pus în funcţiune.

După identificare, taximetristul a fost amendat cu 10.000 de lei, iar autorizaţia taxi i-a fost reţinută.

În aceeaşi zonă, un alt şofer taxi a refuzat să transporte o familie ucraineană, cu doi copii, care dorea să ajungă la un hotel din Bucureşti. Pentru refuz de cursă, șoferul a fost amendat cu 500 de lei iar, ca măsură complementară, s-a dispus reţinerea certificatului profesional.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close