Antena 3 CNN Actualitate Locale Un şofer din Galaţi a fentat sistemul, după ce le-a spus judecătorilor că are frică de ace

Un şofer din Galaţi a fentat sistemul, după ce le-a spus judecătorilor că are frică de ace

Un şofer din Galaţi a reuşit să scape de închisoare, după ce a fost prins beat la volan, explicându-le judecătorilor că îi este frică de ace.

Un şofer din Galaţi a fentat sistemul, după ce le-a spus judecătorilor că are frică de ace
Sursa foto: Facebook | Poliţia Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Feb 2023   •   14:51

Şoferul din Galaţi a fost prins în trafic, pe 16 august 2020, pe DJ 253, pe raza localităţii Băleni, iar în urma testării cu aparatul etilotest a reieşit că avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit procedurii, el a fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat pe motiv că are fobie de ace.

Astfel, pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi refuz de prelevare a probelor biologice, iar ulterior, după ce dosarul său a fost judecat, a primit o condamnare de un an de închisoare cu executare.

Şoferul a atacat sentinţa la Curtea de Apel Galaţi şi a reuşit să îi convinge pe judecători că a refuzat să îi fie recoltate probe biologice pentru că îi este frică de sânge, notează adevarul.ro.

Astfel, judecătorii au decis ca acesta să nu execute pedeapsa de un an de închisoare, după o decizie luată pe 2 februarie 2023.

"Executarea efectivă a pedepsei stabilite în prezenta cauză pare disproporţionată raportat la pericolul social al faptei imputate şi la împrejurările concrete ale săvârşirii acesteia. Apreciem aşadar că scopul pedepsei poate fi atins şi prin suspendarea sub supraveghere a executării acesteia", a stabilit instanța de judecată, care l-a obligat pe bărbat să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în interesul comunității.

×
Subiecte în articol: Galați
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close