Antena 3 CNN Actualitate Locale Prefectul de Gorj a folosit ilegal girofarul de pe mașina de serviciu şi apoi a găsit cea mai "ieftină" scuză

Prefectul de Gorj a folosit ilegal girofarul de pe mașina de serviciu şi apoi a găsit cea mai "ieftină" scuză

Șoferul prefectului județului Gorj a rămas fără permisul de conducere, după ce a folosit în mod necorespunzător girofarul mașinii de serviciu.

de Alexandra Axinia    |    10 Iun 2023   •   11:43

Evenimentul a avut loc acum trei zile, când mașina în care se afla prefectul județului Gorj a fost trasă pe dreapta de un echipaj de Poliție.

Conform adevărul.ro, prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a recunoscut acest incident, dar explicația lui a fost puţin credibilă.

Citește și: Procurorul "Ştii cine sunt eu?", afacere imobiliară de milioane de euro cu noul sediul al DIICOT

El a motivat că se afla în întârziere și trebuia să ajungă la programul de audiențe: "Ne întorceam din județ și eram în întârziere la audiențe. Era prima mea zi de audiențe cu cetățenii, de la instalarea în funcția de prefect și nu voiam să ajung târziu, astfel că a fost folosit girofarul".

Legea prevede că girofarul trebuie folosit doar dacă este vorba despre o urgență, iar mașina prefecturii Gorj nu se afla într-o astfel de situație. Prin urmare, șoferului i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru următoarele 90 de zile. 

Prefectul a decis ca pe viitor mașina pe care o folosește să nu mai utilizeze semnalele luminoase.

×
Subiecte în articol: prefect gorj permis anulat girofar
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close