Antena 3 CNN Actualitate Locale Un şofer din Timiş a reuşit să anuleze amenda primită pentru că nu a oprit la semnalul unui poliţist

Un şofer din Timiş a reuşit să anuleze amenda primită pentru că nu a oprit la semnalul unui poliţist

Un şofer din Timiş a reuşit să anuleze amenda primită pentru că nu a oprit la semnalul unui poliţist. Deşi a pierdut în primă instanţă, şoferul nu s-a lăsat şi a reuşit să câştige la apel, după ce a demonstrat judecătorilor o greşeală făcută de poliţist.

politia rutiera
Un şofer din Timiş a reuşit să anuleze amenda primită pentru că nu a oprit la semnalul unui poliţist Sursa foto: Facebook | Poliția Rutieră
de Ioana Mircea    |    24 Iul 2022   •   11:42

Un șofer din Timiș, sancționat pentru că a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor a reușit să anuleze pedeapsa primită.

Șoferul a pierdut în primă instanță, dar a câștigat în apel, după ce magistrați au constatat că polițistul n-a întocmit procesul verbal de față cu șoferul sancționat.

Totul a început în luna martie a anului trecut, atunci când șoferul din Timiș se deplasa pe a doua bandă de circulație pe DN 69.

Un polițist i-a făcut semn să oprească, însă acesta nu a răspuns semnalelor sale, ci din contră, și-a continuat deplasarea.

Abia după ceva timp, bărbatul a observat că pe urmele lui se află o autospecială de poliție cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

Bărbatul a fost amendat cu 580 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere. Pentru că a simțit că i s-a făcut o nedreptate, șoferul a atacat procesul de contravenție în instanță.

Judecătoria Timișoara a dat câștig de cauză poliției, motivând faptul că șoferul avea obligația să oprească în momentul în care poliția îi cere acest lucru.

Mai departe, acest proces a ajuns și la Tribunalul Timiș, însă aici magistrații i-au dat câștig de cauză șoferului.

Asta pentru că, în fața judecătorilor, bărbatul din Timișoara a susținut faptul că el nu a văzut că poliția i-a făcut semne și că a dat, de altfel, dovadă de bună credință în momentul în care a oprit, atunci când a observat mașina de poliție pe urmele sale.

După un proces care a durat mai bine de un an, amenda de 580 de lei ea a fost anulată și totodată, acum șoferul poate circula fără probleme.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close