Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de şoferi drogaţi şi beţi, prinşi în cea mai mare razie de pe litoral | Cum arată ochelarii care simulează efectele consumului de alcool şi droguri

Zeci de şoferi drogaţi şi beţi, prinşi în cea mai mare razie de pe litoral | Cum arată ochelarii care simulează efectele consumului de alcool şi droguri

12 șoferi drogați şi alți 15 băuți au fost prinşi la volan în urma unei razii de amploare a poliţiştilor din Constanţa. 800 de conducători auto au fost testați. Unii dintre ei au testat şi ochelarii care simulează efectele consumului de alcool şi droguri. Iată reaţia lor.

Zeci de şoferi drogaţi şi beţi, prinşi în cea mai mare razie de pe litoral | Cum arată ochelarii care simulează efectele consumului de alcool şi droguri
Sursa foto: IPJ Constanţa
de Claudia Popovici    |    11 Iun 2022   •   20:29

Poliţiştii rutieri constănțeni susținuți de cei de la IGPR au verificat peste 800 de conducători auto cu etilotestul şi drug-testul pentru a ţine teribiliștii departe de șosele.

"Având în vedere weekendul prelungit aceasta minivacanţă prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor, acționam cu efective mărite. Vorbim aici despre 1.100 de polițiști constănțeni care vor fi la datorie", spune Andreea Iliescu - IPJ Constanţa.

"Ne dorim ca, conducătorii auto să nu consume substanțe psiho-active şi de alcool. Avem cu noi şi ochelarii care simulează efectele consumului de alcool şi droguri şi care pot fi testați de conducătorii auto", spune şi Cristian Oprișan Agenția Națională anti-drog.

Cum arată ochelarii care simulează efectele consumului de alcool şi droguri 

Cei care au încercat ochelarii speciali care simulează efectele consumului de alcool s-au declarat șocați de cum unii oameni se pot urca la volan în asemenea stare.

"Am văzut totul dublu, se vede dublu. Nu poți să conduci, nu ai cum, chiar nu se vede nimic, serios, chiar nu vezi nimic", spune o șoferiță. 

Au fost şi șoferi care nu au reacţionat tocmai bine când au fost puşi în faţa aparatelor de testare.

În urma acțiunii poliţiştii au aplicat 32 de sancţiuni contravenționale.

15 dintre acestea au fost pentru consumul de alcool la volan. Agenţii au identificat şi 12 șoferi urcați la volan după ce au consumat droguri.

De asemenea, 12 certificate de înmatriculare au fost reținute.

×
Subiecte în articol: razie şoferi drogați sofer baut
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close