Antena 3 CNN Actualitate Locale Șoferiţa beată care a omorât patru muncitori la Iaşi spune că nu a fost acolo, ci se uita la desene. Anchetatorii au trimis-o la psihiatru

Șoferiţa beată care a omorât patru muncitori la Iaşi spune că nu a fost acolo, ci se uita la desene. Anchetatorii au trimis-o la psihiatru

Şoferiţa vinovată pentru accidentul în care patru persoane şi-au pierdut viaţa la Iaşi, în noaptea de 16 spre 17 iunie, nu recunoaşte fapta. Mai mult, aceasta le-a spus procurorilor că nu se afla acolo în momentul accidentului.

Șoferiţa beată care a omorât patru muncitori la Iaşi spune că nu a fost acolo, ci se uita la desene. Anchetatorii au trimis-o la psihiatru
Sursa foto: antena 3
de Mia Lungu    |    12 Aug 2022   •   15:36

Adina Ghirvase a declarat în faţa procurorilor faptul că a aflat despre accident de la televizor şi că în acea seară ieşise din casă doar pentru câteva cumpărături. 

Femeia susţine că pe data de 16 iunie îşi lăsase maşina într-o altă zonă din oraş, pentru că rămăsese fără benzină, iar în seara respectivă s-a uitat împreună cu fiul ei la desene animate până în jurul orei 23.00, când a adormit, potrivit Adevarul.ro.

În urma acestor declaraţii, anchetatorii au decis că şoferiţa trebuie să fie consultată de un medic psihiatru.

După un consult de specialitate, s-a ajuns la concluzia că femeia avea discernământ în momentul accidentului, iar pe foaia de observaţie, medicul a notat faptul că Ghirvase suferă de tulburare de personalitate de tip emoţional instabil şi că femeia nu avea niciun regret pentru cele întâmplate, pentru victime sau pentru familiile acestora. 

Astfel, procurorii au decis schimbarea încadrării din ucidere din culpă în omor calificat, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Şoferiţa din Iaşi s-a urcat băută la volan şi a intrat cu aproape 150 de km pe oră într-un grup de muncitori

Raportul de expertiză dinamică a accidentului în cazul accidentului de la Iaşi în care au murit patru muncitori a arătat că şoferiţa conducea cu o viteză de 148 de km/h în momentul impactului. De asemenea, datele arată că aceasta avea o alcoolemie de 1,13.

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 iunie, pe bulevardul Pacurari din Iași.

Patru dintre cei şapte muncitori au murit în urma accidentului. Dintre cei trei supravieţuitori, doi au fost externați, iar unul este în continuare sub tratament, la spitalul Floreasca din București.

Muncitorii lucrau și de 15 ani in companie. Majoritatea dintre ei au acasă neveste și copii.

Soția inginerului care a fost omorât în accident susține că va lupta ca șoferița să răspundă pentru cumplita tragedie.

Pe de altă parte, rudele celor muncitori de la societatea Citadin, care au murit, cred că nu se va face dreptate și că șoferița va scapă cu pedeapsa mică, eventual cu o internare la Spitalul de la Grajduri, județul Iași.

Ca o premoniție, în noaptea de dinaintea tragediei, un tramvai a lovit tot acea maşină cu care aceiaşi lucrători erau în Iaşi, în zona gării efectuând lucrări. La momentul acela aceştia au scăpat că prin urechile acului aflându-se pe trotuar.

Şoferiţa beată care a ucis patru muncitori la Iaşi a fost arestată a doua zi după accident. Poliţiştii au găsit-o relaxându-se la o terasă

Femeia era la plimbare prin oraș, unde făcea cumpărături într-un centru comercial.

Tânăra a ajuns în noaptea accidentului la spital, dar a fost lăsată să plece după ce a refuzat să continue investigaţiile medicale. A doua zi, pănâ în jurul orei 11.00, ea a avut telefonul deschis, dar apoi l-a închis. Poliţiştii care au ajuns la locuinţa sa nu au găsit-o dimineaţă acasă.

×
Subiecte în articol: soferita beată muncitori Iași
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close