Antena 3 CNN Actualitate Locale Jurnalist: ”M-a declarat nebun și m-au legat de pat!”, în ciuda faptului că acesta suferea de meningită

Jurnalist: ”M-a declarat nebun și m-au legat de pat!”, în ciuda faptului că acesta suferea de meningită

Realizatorul unui post de radio din Vaslui susține că a fost declarat nebun de către un medic de la Spitalul Județean cu toate că, de fapt, el suferea de meningită. Bărbatul povestește că s-a dus la spital pentru că avea dureri mari de cap, dar medicul ar fi dat ordin să fie legat de pat și să-i fie administrat tratament pentru boli psihice. După ce a reușit să se transfere la un spital din Iași, medicii de acolo l-au diagnosticat cu meningită și l-au tratat corespunzător, astfel încât a fost declarat vindecat după trei săptămâni.

Jurnalist: ”M-a declarat nebun și m-au legat de pat!”, în ciuda faptului că acesta suferea de meningită
Sursa foto: Facebook / Sorin Popliuc
de Laura Dinu    |    25 Mar 2021   •   07:46

Sorin Popliuc, realizator de programe la un post de radio din Vaslui, a povestit în direct terifianta experiență medicală pe care trăit-o la Spitalul Județean Vaslui. Totul a început cu o durere de cap. 

Începea să mă doară capul. Încet, încet, din ce în ce mai mult. Am hotărât să merg la privat să îmi fac niște analize, nu mi-a ieșit nimic în neregulă, în afară de nu știu ce deviație de sept și un pic de sinuzită”.

Deși a început să ia tratament, starea lui s-a agravat, așa că a ajuns cu o ambulanță la Spitalul Județean din Vaslui. Aici, medicul care l-a consultat a decretat că are probleme psihice. 

Doamna doctor mi-a pus niște întrebări. ”Ai probleme! Ai probleme!” Păi da, am probleme, că de asta am venit aici! ”Nu, aveți probleme psihice! De ce nu vreți să înțelegeți că aveți probleme psihice?Trebuie să faceți controale la psihiatrie!”

Așa că bărbatul a fost dus într-un salon. 

Adorm cred că pe la unu, două noaptea, mă trezesc legat. Bineînțeles, la recomandarea doamnei doctor. M-am trezit din somn legat de mâini și de picioare. Te trezești legat, începi să tragi de alea, să te eliberezi! Te eliberezi, faci un pic de tărăboi! Și automat, îți crește foarte tare tensiunea”. 

Managerul spune că bărbatul nu a fost legat, ci trebuia ținut într-o anumită poziție fixă. 

După ce a fost consultat în Unitatea de Primiri Urgențe și s-a hotărât internarea pacientului, la nivelul secției a apărut o simptomatologie specifică și au trebuit luate măsurile respective. Nu a fost legat, a fost contensionat, există o diferență”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean Vaslui, la Antena 3. 

Bărbatul suferea, de fapt, de meningită

După incident, realizatorul radio a fost mutat singur într-un alt salon. 

M-au dus într-un salon părăsit, cu saltele răsturnate pe acolo...”

Într-un final, bărbatul a reușit să plece din Spitalul de la Vaslui pentru a fi consultat de medicii de la Spitalul de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași, unde i s-a spus că, de fapt, suferea de meningită. Tratamentul a durat trei săptămâni, după care a fost trimis acasă. 

Cazul a fost anchetat și de conducerea spitalului. 

Acum, noi facem o anchetă administrativă dacă toate procedurile și toate protocoalele au fost respectate cu strictețe și la sfârșitul acestei anchete noi vom comunica rezultatul ei”, a concluzionat managerul spitalului.

 

×
Subiecte în articol: sorin popliuc jurnalist
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close