Antena 3 CNN Actualitate Locale Sorina Pintea a vizitat spitalul din Sighetu Marmaţiei: „La Secţia de Psihiatrie sunt cele mai proaste condiţii!”

Sorina Pintea a vizitat spitalul din Sighetu Marmaţiei: „La Secţia de Psihiatrie sunt cele mai proaste condiţii!”

Sorina Pintea a vizitat spitalul din Sighetu Marmaţiei: „La Secţia de Psihiatrie sunt cele mai proaste condiţii!”
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
de S.T.    |    09 Sep 2019   •   19:00

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni, după ce a vizitat Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Sighetu Marmaţiei, că spaţiile de cazare din incinta instituţiei sunt improprii.

„Am vrut să văd cu ochii mei care este realitatea. (...) Spaţiile sunt improprii cazării pacienţilor cu afecţiuni psihice. Din ceea ce am văzut aici şi din punctul de vedere al unui om care cunoaşte sistemul, nu putem vorbi de soluţii bune pentru pacienţi. Prin urmare, va trebui să regândim discuţiile pe care le-am avut în Comisia de Psihiatrie din cadrul Ministerului Sănătăţii, cu reprezentanţii ONG-urilor. Aici sunt cele mai proaste condiţii. În ultimii 15 ani nu s-a alocat nimic. Cei care spun că un anumit partid nu a făcut nimic ar trebui să tacă. Cu toţii nu au făcut nimic. Nu putem să-i îngrijim cu cârpeli pe aceşti pacienţi”, a declarat Sorina Pintea.

Imagini halucinante! Pacienți cu dizabilități, ținuți în cuști la spitalul din Sighetu Marmației

Ministrul Sănătăţii a subliniat că va relua discuţiile în cadrul Comisiei de Psihiatrie pentru a putea implementa programe aplicate, iar administraţia locală va lua măsuri imediate în organizarea centrului, respectiv a secţiei de psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Părintele Cleopa: Care este cea mai mare pomană de moşii de vară
x close