Antena 3 CNN Actualitate Locale Șosea blocată de aluviuni în județul Brașov. Circulația mașinilor este întreruptă, 25 de gospodării sunt inundate

Șosea blocată de aluviuni în județul Brașov. Circulația mașinilor este întreruptă, 25 de gospodării sunt inundate

Circulația mașinilor este întreruptă sâmbătă dimineața pe un drum național din județul Brașov din cauza aluviunilor care au ajuns pe șosea.

Șosea blocată de aluviuni în județul Brașov. Circulația mașinilor este întreruptă, 25 de gospodării sunt inundate
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    08 Iul 2023   •   14:35

Update 14:35 - Pe mai multe porțiuni este blocat şi în jurul prânzului, se scurg în continuare aluviuni de pe versanți. La faţa locului intervin drumarii de la DRDP Braşov.

Incidentul are loc spre drumul de sub munte care leagă Poiana Mărului de Bran și Brașov, iar în sens invers spre Șercaia-Făgăraș.

În plus, 25 de gospodării sunt inundate până acum.

"În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru județul Brasov, pompierii au fost solicitați să intervină în următoarele situații:

- evacuarea apei din mai multe gospodării din localitatea Poiana Mărului în urma producerii unei viituri și a ieșirii din albie a pâurului care trece prin localitate.

Se intervine cu 5 autospeciale și 5 motopompe. Circulaţia pe drumul 73 A este oprită.

- evacuarea apei din 3 gospodării și 2 subsoluri din localitatea Zărnești (str. Nouă și str. Brebina); se intervine cu o motopompă.

Misiunea este în dinamică", informează Poliţia Braşov.

--------

Din cauza aluviunilor scurse de pe versanți, traficul este întrerupt pe DN 73A Zărnești – Șinca Nouă, anunță autoritățile.

"Pe timpul nopții, pe DN 73 A, pe raza localității Poiana Mărului, din județul Brașov, a plouat torențial, încât aluviunile aduse de pe versanți au blocat drumul pe mai multe porțiuni, până la ieșirea din localitate spre Șinca Nouă. 

La faţa locului acționează echipaje ale poliției rutiere.

Drumul este impracticabil la acest moment", a transmis Poliţia Braşov.

×
Subiecte în articol: aluviuni ploaie Brașov
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close