Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi soți din Cluj au obținut sume uriașe din criptomonede. Au cumpărat sute de apartamente și terenuri

Doi soți din Cluj au obținut sume uriașe din criptomonede. Au cumpărat sute de apartamente și terenuri

Doi soți din Cluj au reușit să câștige sume impresionante din tranzacții cu criptomonede, bani pe care i-au investit în apartamente și terenuri.

Doi soți din Cluj au obținut sume uriașe din criptomonede. Au cumpărat sute de apartamente și terenuri
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2023   •   23:07

Potrivit Newsweek România, o familie din Cluj, cu conexiuni politice, a reușit să obțină câștiguri impresionante din tranzacții cu criptomonede.

Deși femeia care a declarat aceste venituri nu a avut niciodată o afacere în România, ea deține, împreună cu soțul său,  peste 300 de apartamente.

"Elena Zaharia, în vârstă de 41 de ani, este din Cluj-Napoca și a câștigat, în cinci ani, aproape 35,56 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro) din tranzacții cu criptomonede. Sunt câștigurile declarate, în perioada 2016-2021, pentru care a plătit un impozit de 1,76 milioane lei (340.000 de euro)”, arată Newsweek România.

Cuplul Zaharia este în top 3 al celor 200 de persoane și companii care au înregistrat câștiguri de aproape un miliard de lei, însă au existat și persoane care nu și-au declarat veniturile.

Citește și: Interviu exclusiv cu un român care luptă în Ucraina: "Vreau să ajut şi nu am putut să stau nepăsător"

"Până acum au fost identificate venituri de peste 921 milioane lei obținute de către aproximativ 200 entități atât persoane fizice, cât și juridice. Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat circa 357 milioane lei omiși de la declarare, parțial sau integral”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Pe de altă parte, cei doi soți nu au dorit să ofere detalii despre sursa acestor investiții.

Cu banii obținuți din criptomonede, Elena Zaharia ar fi cumpărat sute de apartamente în câteva spații rezidențiale din Cluj-Napoca. 

Conform datelor de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), numele ei a fost sau încă este prezent ca proprietar al unui număr total de 340 de apartamente și terenuri, majoritatea aflându-se în Cluj-Napoca, potrivit newsweek.ro.

×
Subiecte în articol: Cluj Napoca criptomonede
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close