Antena 3 CNN Actualitate Locale Șpagă în șervețel de sute de euro pentru obținerea permisului auto, în Arad. Cinci polițiști, trimiși în judecată

Șpagă în șervețel de sute de euro pentru obținerea permisului auto, în Arad. Cinci polițiști, trimiși în judecată

Procurorii DNA au trimis în judecată cinci polițiști din Arad care ar fi permis fraudarea examenului pentru permisul de conducere, în schimbul unor sume de bani. Agenții primeau șpaga în șervețele, chiar înainte de traseu.

de Andreea Borboros    |    28 Feb 2024   •   13:58

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au reușit să finalizeze dosarul în care cinci angajați din Arad ai Ministerului Afacerilor Interne au fost trimiși în judecată.

Mai exact este vorba despre cinci polițiști din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare. Potrivit procurorilor DNA, polițiștii încasau sume cuprinse între 200 de euro și 400 de euro pentru promova mai mulți candidați la examenul de obținere a permisului auto.

Planul de a lua banii era unul extrem de bine pus la punct, în complicitate cu instructorii auto. Mai exact candidații pentru obținerea permisului de conducere înmânau șpaga instructorilor iar jumătate din această sumă era dată polițiștilor, prin intermediul instructorilor auto sau prin intermediul altor persoane de încredere pentru polițiști.

Banii erau de cele mai multe ori puși într-un șervețel iar apoi erau ascunși în portiera ușii din dreapta a mașinii de examen. După ce proba era finalizată iar candidații erau duși pe un traseu mult mai ușor, polițiștii erau cei care își luau singuri banii și aveau grijă ca bancnotele să nu fie văzuți de ceilalți din jur.

În acest caz, procurorii DNA au trimis în judecată și doi instructori auto însă aceștia vor fi judecați în stare de libertate de vreme ce cei cinci polițiști sunt trimiși în judecată sub control judiciar.

×
Subiecte în articol: spaga permise auto
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close