Antena 3 CNN Actualitate Locale Spațiile verzi unde bucureștenii pot face grătar de 1 MAI, fără a primi amendă

Spațiile verzi unde bucureștenii pot face grătar de 1 MAI, fără a primi amendă

Românii sărbătoresc de regulă 1 MAI, în stil tradițional, cu un grătar. Pentru a evita sancțiunile, bucureștenii pot merge în locuri special amenajate pentru a se bucura de aer liber, cât mai aproape de casă.

Spațiile verzi unde bucureștenii pot face grătar de 1 MAI, fără a primi amendă
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2023   •   09:02

Chiar dacă oraşul se mai eliberează cu ocazia vacanţei de 1 Mai, mulţi bucureşteni aleg în continuare să se relaxeze cât mai aproape de casă.

De ani buni, în parcuri nu au mai fost permise grătarele, astfel cine îşi doreşte un prânz autentic românesc de 1 Mai muncitoresc, trebuie să aleagă pădurile din jurul Capitalei aflate la aproximativ 20-30 de km.

În cazul în care sunteţi prinşi că faceţi grătare în locuri interzise, riscaţi o amendă între 2000 şi 5000 de lei. De exemplu puteţi merge la Pădurea Pustnicu, la 20 de km de Capitală, unde există locuri permise şi amenajate pentru campare şi grătar. 

Citește șiVremea se schimbă radical înainte de vacanţa de 1 mai | ANM, prognoza meteo actualizată

O altă alternativă ar fi Pădurea Cernica unde scoateţi din buzunar peste 100 de lei dacă vreţi o masă tradiţională cu mici gătiţi în aer liber. 

Dacă vă doriţi să mergeţi de pildă la pescuit, puteţi opta pentru Parcul Natural Comana, aflat la 30 de km de bucureşti. Intrarea este 50 de lei, iar în acest preț sunt incluse și 3 treceri cu tiroliana peste lac.

Vă spunem desigur şi care sunt locurile în care puteţi face grătar fără să încalcaţi legea şi unde nu există vreo taxă de intrare: Pădurea Căldărușani, Pădurea Snagov sau Pădurea Râioasa.

×
Subiecte în articol: gratar 1 mai paduri București
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close