Antena 3 CNN Actualitate Locale Un specialist estimează viteza cu care a aterizat bolovanul de 40 de kg în casa din Hunedoara

Un specialist estimează viteza cu care a aterizat bolovanul de 40 de kg în casa din Hunedoara

Bolovanul de 40 de kilograme care a aterizat în casa unei familii din Hunedoara avea o viteză de 400 de km/h în momentul impactului, estimează Alecsandru Chiroșcă, lector la Facultate de Fizică.

Un specialist estimează viteza cu care a aterizat bolovanul de 40 de kg în casa din Hunedoara
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mar 2022   •   20:44

„Considerând că bolovanul nostru de 43 de kilograme a plecat cu un unghi cuprins între 30 şi 45 de grade, viteza pe care ar fi trebuit s-o aibă pentru ca el să atingă distanţa de 1 kilometru este cuprinsă între 110 şi 130 metri pe secundă, ce ar însemna în kilometri, până în 400 kilometri pe oră.”, a explicat lectorul pentru Observator.

Autorităţile cred că bolovanul provine de la o detonare făcută la o haldă de steril, aflată la un kilometru de locuința oamenilor.

Atât de puternică a fost lovitura, încât plafonul este distrus aproape complet, iar bucăţi uriaşe de scânduri şi resturi din tavan s-au făcut ţăndări şi s-au împrăștiat în toată casa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mama împreună cu cei doi copii minori nu se aflau la etajul clădirii în momentul impactului, ci la parterul locuinței.

„Fetiţa era în dormitor. S-a auzit o bubuitură foarte puternică şi am zbierat la ei ca să vină să ieşim afară. A spart acolo şi a intrat în dormitor la fetiţă.”, a declarat mama copiilor pentru Observator.

×
Subiecte în articol: Hunedoara bolovan casa
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close