Antena 3 CNN Actualitate Locale Cei doi arabi care au vândut spirt contrafăcut, arestați preventiv. 10 oameni au murit

Cei doi arabi care au vândut spirt contrafăcut, arestați preventiv. 10 oameni au murit

Cei doi bărbați acuzați că au produs spirtul contrafăcut au fost arestați preventiv, luni seara, după ce 10 persoane din județul Iași care au consumat acel lichid au murit.

Cei doi arabi care au vândut spirt contrafăcut, arestați preventiv. 10 oameni au murit
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    05 Mai 2020   •   08:20

Decizia luată de Tribunalul Iași nu este definitivă și poate fi atacată în 48 de ore.

Potrivit deciziei tribunalului, cei doi bărbați au fost arestați pentru o perioadă de 30 de zile. Ei sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă, înşelăciune.

Cei doi, un irakian şi un iranian, de 55 și 67 de ani, împreună cu fiul unuia dintre ei, văzând că se caută alcoolul sanitar, la începutul lunii aprilie au decis să producă spirt contrafăcut.

"Într-un spaţiu închiriat pe raza comunei Dobroieşti din judeţul Ilfov, aceştia au preparat o soluţie care să imite alcoolul sanitar, având în compoziţie alcool metilic în cantităţi mari. (...) Ulterior, au oferit şi livrat reprezentanţilor unei societăţi comerciale din Iaşi mai multe baxuri conţinând peturi a câte 500 de ml pe care erau afişate etichete inscpriţionate alcool sanitar, inducându-i în eroare cu privire la calitatea produsului vândut", a declarat Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Procurorii Parchetului Tribunalului Iași au deschis anchete după ce s-a dovedit că alcoolul etilic a fost înlocuit cu cel metilic, percheziții fiind făcute, duminică, în Iași, Ilfov și București.

Cei doi arabi care au vândut spirt contrafăcut, arestați preventiv. 10 oameni au murit

×
Subiecte în articol: spirt
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close