Antena 3 CNN Actualitate Locale Spitalul COVID-19 din Târgu Cărbuneşti a rămas fără pacienţi, după ce ultimul bolnav a fost externat

Spitalul COVID-19 din Târgu Cărbuneşti a rămas fără pacienţi, după ce ultimul bolnav a fost externat

Spitalul COVID-19 din Târgu Cărbuneşti a rămas fără pacienţi, după ce ultimul bolnav a fost externat. Medicii nu pot primi alţi pacienţi pentru că spitalul este exclusiv COVID.

Spitalul COVID-19 din Târgu Cărbuneşti a rămas fără pacienţi, după ce ultimul bolnav a fost externat
Sursa foto: Getty Images
de Gabriela Mladin    |    03 Iun 2021   •   12:06

Spitalul din Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, a rămas fără pacienţi şi nu poate primi bolnavi cu alte afecţiuni în afară de COVID-19.

Ultimul pacient, care s-a vindecat de COVID-19, a fost externat în această dimineaţă, motiv pentru care unitatea medicală a rămas fără niciun pacient.

Spitalul este exclusiv COVID, motiv pentru care nu pot primi pacienţi cu alte afecţiuni. Reprezentanţii spitalului au făcut o solicitare de schimbare a structurii către Ministerul Sănătăţii, iar pentru acest lucru au nevoie de o autorizaţie de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Pentru ca spitalul să primească şi alţi pacienţi e nevoie de un ordin de ministru al Sănătăţii pentru ca unitatea să fie transformată în supor COVID, şi nu exclusiv COVID cum este în prezent.

Drept urmare, pacienţii cu alte boli sunt redirecţionaţi de la Târgu Cărbuneşti către alte spital non-COVID.

×
Subiecte în articol: Târgu Cărbunești
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close