Antena 3 CNN Actualitate Locale Spital fără medicamente, în Județul Vaslui. Medicii se plâng că lucrează într-un cimitir

Spital fără medicamente, în Județul Vaslui. Medicii se plâng că lucrează într-un cimitir

Medicii din Huși, județul Vaslui fac un apel disperat şi spun că pacienţii mor cu zile din cauza lipsei medicamentelor. Cadrele medicale se plâng pe grupurile de WhatsApp că lucrează într-un cimitir şi că nimeni nu face nimic pentru a rezolva situaţia.

de Andreea Ştefan    |    10 Mai 2023   •   13:26

Pe un grup de WhatsApp a fost făcută o postare din partea unui medic urgentist din cadrul acestui spital din municipiul Huși, județul Vaslui

Medicul se plângea că de la data de 1 mai nu a beneficiat de medicamentația necesară unor bolnavi. Ba mai mult, a acuzat că unii bolnavi au decedat tocmai din cauza lipsei respectivului antibiotic.

În plus, medicul a spus că e nevoit să împartă un medicament la două persoane, la doi bolnavi aflați la ATI.

La spitalul din Huși a avut loc astăzi o ședință a Consiliului de Administrație, iar managerul instituției a precizat și în fața presei, dar și în fața celor care au venit să îi ceară socoteală, că nimic din ceea ce a precizat medicul respectiv nu este adevărat.

Citește și: Schimbări la lista medicamentelor compensate şi gratuite. Anunţ pentru 700.000 de români, de la Ministerul Sănătăţii

Managerul spitalului afirmă că a fost o lacună în aprovizionarea cu medicamente, dar aceasta s-ar datora, zice managerul, tocmai medicului respectiv.

În acest moment este în derulare o anchetă internă la Spitalul Dimitrie Castroian din Huși și urmează să vedem și rezultatele Consiliului de Administrație la care sunt prezenți în acest moment reprezentanți ai Secției de Sănătate Publică, ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate, dar și ai municipalității vasluiene.

×
Subiecte în articol: Husi Vaslui medicamente
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close