Antena 3 CNN Actualitate Locale Spital închis la Botoșani, după ce singurul medic și-a luat concediu. Explicația conducerii unității medicale

Spital închis la Botoșani, după ce singurul medic și-a luat concediu. Explicația conducerii unității medicale

Secția Darabani a Spitalului Județean din Botoșani a fost închisă, după ce singurul medic care activa și-a luat concediu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2023   •   15:05

Zeci de mii de oameni din județ au rămas fără asistență medicală spitalicească, în condițiile în care atât asistentele, cât și infirmierele au fost nevoite să-și ia liber, după ce singurul medic care activa pe secția Darabani și-a luat concediu.

Cel care a semnalat această situație este chiar primarul comunei Concești, Costel Nazare, care a publicat un mesaj pe rețelele sociale.

"Este și de râs, este și de plâns. Spitalul din oraşul Darabani s-a închis pentru o perioadă de două săptămâni pentru că a plecat personalul medical în concediu de odihnă!.. Doamne ferește", a scris edilul.

În cadrul unei conferințe de presă, medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean, a adus lămuriri.

Citește și: "Până ajungi să te rezolve, mori cu zile". Românii din diaspora, dezamăgiți de sistemul medical din străinătate

"La Secția Darabani este un singur medic, domnul doctor Munteanu, care a solicitat concediu de odihnă, având in vedere că dumnealui, pe anul 2023, nu avea efectuată nicio zi de concediu. Astfel, a solicitat două săptămâni de concediu.

În momentul în care medicul pleacă, asistentele medicale și cadrele medii și auxiliare își luau, în fiecare an, concediu împreună cu medicul respectiv", a explicat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean.

Aceasta a mai precizat că, din cauza lipsei de medici, nu a putut fi detașat nimeni pentru perioada de două săptămâni.

"Cadrele medicale din Darabani au foarte multe zile de concediu neefectuate, pentru că acolo activitatea este până la ora 14.00, după care, nefiind alți medici, nu avem 24 din 24.

S-a căutat detașarea unui medic în această perioadă acolo, fiind în număr deficitar în cadrul Spitalului Judeţean. N-am reușit să detașăm pe nimeni pentru aceste două săptămâni.

Având în vedere că este și centru de permanență în zonă, s-a considerat că medicii de familie pot, în perioada în care secția este închisă,  susţine activitatea de urgentă, ulterior să fie transportat bolnavul către Botoșani, dacă depășește competenţa.

Singura soluţie a fost să-l rechemăm din concediu pe domnul doctor Munteanu pentru a-și reîncepe activitatea pe secția Darabani. Domnul doctor a solicitat concediu de pe 18.09 până pe 29.09, pentru că dumnealui nu a avut deloc concediu de odihnă.

Fiecare angajat are dreptul și la zilele de concediu, conform fișei postului" a mai spus managerul Spitalului Judeţean, potrivit monitorulbt.ro.

×
Subiecte în articol: Botoșani
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close