Antena 3 CNN Actualitate Locale Spital privat din Cluj Napoca, vizat de o presupusă amenințare teroristă

Spital privat din Cluj Napoca, vizat de o presupusă amenințare teroristă

Poliția Română și Serviciul Român de Informații au fost astăzi în alertă, după ce mai multe mesaje de amenințare, care anunțau un atac asupra unui spital din Transilvania au fost transmise prin e-mail. Atât patronul clinicii cât şi angajații și pacienții spitalului au primit pe telefoane, azi, mesajul de amenințare teroristă.

Spital privat din Cluj Napoca, vizat de o presupusă amenințare teroristă
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre/Hepta
de Bianca Timșa    |    29 Iun 2022   •   23:26

În mesaj se preciza faptul că "teroriști de la granița româno-ucraineană" vor arunca în aer spitalul, din cauza cazurilor de "crimă și fraudă", în care ar fi implicat proprietarul spitalului, dr. Khaled Abu Arif, în Orientul Mijlociu.

Este vorba spitalul din cartierul Zorilor, care a fost vizat de amenințări.

Pe adresa de e-mail a Poliției Române, în această dimineață, o persoană a transmis de pe o adresă de e-mail cel puțin trei mesaje, care se repetă, având următorul conținut:

"Luptătorii din Ucraina vor să arunce în aer un spital din Transilvania și să omoare un medic", potrivit stiridecluj.ro

IPJ Cluj și SRI au precizat că nu au fost identificate elemente care să aducă atingere siguranței naționale.

"În urma acestor verificări, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, se continuă cercetările, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare. Polițiștii efectuează verificări, în cadrul dosarului penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca", a precizat Poliția.

În mailul trimis sunt atașate şi imagini cu o clădire distrusă, prin care indivizii vor să arate cum va ajunge clădirea, după ce ea va fi distrusă de ei.

Totodată apar şi câteva comentarii pe o pagina de Facebook, în care cineva specifică faptul că medicul este acuzat de viol şi hărţuire sexuală, în Egipt, în anii '80.

În 2011, o familie de medici radiologi din Danemarca a investit 3.000.000 de euro în România, deschizând o clinică privată în Cluj-Napoca.

După 10 ani de funcționare, timp în care a deservit zeci de mii de pacienți și s-a impus pe piață ca un furnizor de servicii medicale la standarde scandinave, Centrul Medical Transilvania şi-a extins activitatea, inaugurând în toamna anului 2021, cel mai modern spital privat din regiune.

Noul spital și-a propus, încă din faza de proiect, să devină un centru de excelență în peisajul medical regional, nucleu de cercetare, inovare, diagnostic și tratament.

Proiectul are o valoare de circa 23,5 milioane de lei, din care peste 13,5 milioane de lei au fost asigurați prin cofinanțare de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

×
Subiecte în articol: spital Cluj
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close